RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

Окупанти намагалися наступати біля Авдіївки, ЗСУ завдали ударів по живій силі і техніці ворога — Генштаб

Впродовж минулої доби, 15 травня, ворог вів безуспішні наступальні дії на чотирьох напрямках, намагався наступати в районі Авдіївки, а найзапекліші бої тривали за Бахмут і Мар'їнку.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генерального штабу ЗСУ у Facebook.

Протягом минулої доби окупанти завдали 48 авіаційних ударів та здійснили більш як 50 обстрілів з реактивних систем залпового вогню., зафіксовано 2 ракетних удари по Костянтинівці Донецької області із застосуванням ворогом ЗРК С-300. Вночі РФ здійснила чергову масовану ракетну атаку по столиці.

Читайте також: Попереду не спринт, а справжній марафон: за якою програмою Британія готуватиме на F-16 пілотів ЗСУ

Ворог зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках: відбулось 49 бойових зіткнень на зазначених ділянках фронту. В епіцентрі бойових дій і надалі залишаються Бахмут та Мар’їнка.

На Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник здійснив мінометні та артилерійські обстріли низки населених пунктів Чернігівської і Сумської області, а також населених пунктів на Харківщині.

На Куп’янському напрямку противник не припиняє спроб покращити тактичне положення. Минулої доби вів безуспішні наступальні дії в районах Масютівки та Новоселівського.

На Лиманському напрямку протягом минулої доби ворог наступальних дій не проводив. Завдав авіаційного удару в районі Спірного.

На Бахмутському напрямку ворог продовжує вести наступальні дії, тривають важкі бої за Бахмут. До того ж, протягом доби, що минула, противник вів безуспішні наступальні дії у напрямку населеного пункту Іванівське.

На Авдіївському напрямку противник вів наступальні дії поблизу Авдіївки, успіху не мав.

На Мар’їнському напрямку підрозділи сил оборони відбили численні атаки противника в районі міста Мар’їнка.

На Шахтарському напрямку протягом минулої доби ворог здійснив обстріли населених пунктів. Серед них - Вугледар, Пречистівка, Новоукраїнка та Шахтарське.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує вести оборонні дії і завдаати авіаційних ударів по населених пунктах регіону.

Окупанти продовжують цинічно використовувати заклади освіти тимчасово окупованих населених пунктів у своїх цілях. Так, будівлі однієї із місцевих шкіл міста Ясинувата Донецької області, російські окупанти використовують для розміщення особового складу. У дворі школи схована військова техніка, підвальні приміщення служать як укриття.

Авіація Сил оборони за минулу добу завдала 9 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки противника, а також 7 - по зенітно-ракетних комплексах противника. Знищено 6 ударних БпЛА різних типів. А підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 3 пункти управління, 5 районів зосередження живої сили, 4 артилерійських підрозділи на вогневих позиціях, ЗРК, 5 станцій РЕБ, а також склад боєприпасів ворога.

Раніше ми писали про те, що Франція передасть новий пакет військової допомоги Україні.

Вас може зацікавити:

Британія розпочне навчання українських пілотів на F-16: озвучено терміни

Вступ України до НАТО: у Німеччині підписали важливу декларацію

"Вирішено" чи "може бути вирішено"? Що привезе Зеленський із турне Європою