RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

ЗСУ отримали тактичний успіх в районі Бахмуту: в британській розвідці пояснили перевагу

Українські війська поступово починають просуватися у районі Бахмута, що уже довгий час залишається найгарячішою точкою на фронті - протягом останніх днів їм вдалося стабілізували фланги та відновили більш безпечне використання ключового шляху постачання міста.

Про це повідомляє Британська розвідка у Twitter-акаунті.

Попри те, що ворожі російські найманці ПВК "Вагнер" не залишають спроб утримати місто та продовжують просуватися у центрі Бахмута, ЗСУ за останні чотири дні досягли тактичного прогресу та стабілізували фланги у місті на свою користь.

Читайте також: ЗСУ просунулися біля Бахмуту, окупанти підтягують штурмовиків: що відбувається у найгарячішій точці фронту

Крім переміщення на південь від міста, українські війська відсунули російську лінію фронту на північний захід від міста. Ймовірно, це дало можливість українським силам відновити більш безпечне використання важливого маршруту постачання - траси 0506, що з'єднує Бахмут та Часів Яр.

"Україна стримує просування Росії на заході від Бахмута по лінії каналу Сіверський Донецьк-Донбас та перетворює водний шлях на перешкоду в рамках глибокої оборонної смуги навколо міста Часів Яр", - підсумували в розвідці Британії.

Раніше ми писали, що ЗСУ просунулися під час контратак під Бахмутом.

  • Вас може зацікавити:

У РФ підтвердили ліквідацію відразу двох своїх топ-командирів в Україні: що відомо

Біля Бахмуту дрон взяв в полон останнього живого окупанта з групи піхотинців. Ексклюзивне відео

Як ЗСУ штурмують під Бахмутом позиції росіян: з'явилось унікальне відео з камери GoPro