RU  UA

Біля Бахмуту дрон взяв в полон останнього живого окупанта з групи піхотинців. Ексклюзивне відео

На Бахмутському напрямку під час операції зі знищення ворожої піхоти останнього живого російського окупанта вдалося взяти в полон за допомогою дрона. Зрозумівши, що виходу немає, рашист мусив йти за безпілотником, аби здатися ЗСУ.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів Олесь Маляревич, молодший сержант 92 бригади, роти ударних безпілотних авіаційних комплексів та артилерійської розвідки.

Він наголосив, що під Сватовим ситуація стабільна – там проводиться контрбатарейна боротьба і замість контрнаступальних дій ворог вже готується до оборони, у той час, як на Бахмутському напрямку йде боротьба за дорогу життя Часів Яр-Бахмут. Наразі українські бійці мають певні успіхи: ворог відкинутий від дороги й вона надійно захищена. При цьому, у противника немає снарядного голоду, він кидає усе в бій, але досягти успіху йому не вдається.

Читайте також: Пригожин погрожує вивести "вагнерівців" з Бахмута і хоче переконати Кремль перейти до оборони — ISW

Олесь Маляревич розповів, як за допомогою дрона вдалося взяти в полон останнього живого піхотинця.

"Вчора під час операції зі знищення піхоти останній піхотинець, зрозумівши, що порятунку немає, підняв очі і почав молитися на дрон, щоб його не вбивали. Тоді командир бригади написав записку, щоб він здавався і йшов за дроном. Її скинули до нього. Він показав спершу: я не піду, мене уб’ють. Тоді йому кинули ще одну гранату, щоб він розумів, що його в будь-якому разі уб’ють. І тоді він пішов в бік дороги і там дався в полон ЗСУ", - розповів молодший сержант 92 бригади.

Він також додав, що українські війська щодня отримують нову техніку від Міноборони та маленькі дрони від волонтерів, які використовуються для бомбардувань.

Раніше ми писали, що сам Пригожин контролює близько 15 мільярдів доларів, що здебільшого знаходяться в Африці, й після 9 травня він переводитиме "кістяк" бойовиків або туди, або на інші ділянки фронту.

  • Вас може зацікавити:

Пригожин, Золотов і Кадиров уже почали діяти, - політичний експерт про сценарій путчу в Москві

"Ми підемо в історію": Пригожин анонсував закриття ПВК Вагнер

Концентрат гидоти: український художник показав справжнє лице "вагнерівців"