RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

ЗСУ відбили атаки в районі Авдіївки та Мар'їнки: зведення за вечір 20 травня

Впродовж поточної доби Сили оборони відбили 39 ворожих атак на п’ятьох напрямках фронту.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ від 20 травня.

За даними командування, впродовж доби ворог завдав 3 ракетних та 56 авіаційних ударів, здійснив понад 40 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Внаслідок обстрілів постраждала військова та цивільна інфраструктура, а також є загиблі серед мирних мешканців.

Читайте також: "Йдуть важкі бої, тримаємо оборону": Маляр розповіла про ситуацію у Бахмуті

Протягом доби відбулось 39 бойових зіткнень на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Найзапекліші бої ведуться за Бахмут та Мар’їнку.

На Волинському та Поліському напрямках без суттєвих змін. На Сіверському та Слобожанському напрямках противник протягом цієї доби завдав авіаційного удару в районі населеного пункту Нестерне Харківської області, з мінометів та артилерії обстрілював населені пункти Галаганівка Чернігівської області; Голишівське, Волфине, Кіндратівка, Юнаківка, Угроїди Сумської області, а також Уди, Козача Лопань, Тернова, Гатище, Вовчанськ, Плетенівка, Покаляне, Нестерне, Бударки, Землянки, Устинівка та Хатнє на Харківщині.

На Куп’янському напрямку ворог завдав авіаційних ударів в районах Кислівки і Котлярівки Харківської області, а з артилерії та мінометів обстрілював Тополі, Фиголівку, Новомлинськ, Дворічну, Западне, Масютівку, Кислівку, Котлярівку, Табаївку і Берестове Харківської області та Стельмахівку - Луганської.

На Лиманському напрямку авіаудари зафіксовано в районах населених пунктів Ямпіль та Спірне. Артилерійських обстрілів зазнали Макіївка, Невське, Білогорівка Луганської області та Торське, Верхньокам’янське і Спірне Донецької області.

На Бахмутському напрямку не припиняються важкі бої за місто Бахмут. Також противник вів безуспішні наступальні дії у напрямку Білої Гори. Завдав ракетних ударів по Слов'янську і Дружківці та авіаційних - по районах населених пунктів Слов'янськ, Дружківка, Бахмут, Іванівське, Біла Гора і Торецьк. Від ворожих обстрілів також постраждали Васюківка, Оріхово-Василівка, Григорівка, Богданівка, Бахмут, Іванівське, Часів Яр, Ступочки, Предтечине, Біла Гора Донецької області.

На Авдіївському напрямку ЗС РФ вели штурм у напрямках Новокалинового, Авдіївки, Сєверного, але успіху не мали. Протягом доби завдав авіаційного удару поблизу Авдіївки. Здійснив артилерійські обстріли неподалік населених пунктів Новокалинове, Бердичі, Степове, Авдіївка, Тоненьке, Первомайське, Карлівка та Невельське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку підрозділи сил оборони відбили численні атаки противника поблизу Мар’їнки. Ворог завдав авіаційного удару в районі Красногорівки. В той же час, ворожих обстрілів зазнали Гостре, Георгіївка, Мар’їнка та Побєда Донецької області.

На Шахтарському напрямку ЗС РФ безуспішно здійснювали штурм в районі Новомихайлівки. Водночас, завдав авіаційних ударів поблизу Вугледара та Пречистівки. Ворог здійснив обстріли Парасковіївки, Костянтинівки, Новомихайлівки, Новоукраїнки, Вугледара та Пречистівки.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник зосередив сили на обороні та авдав авіаційних ударів по населених пунктах Полтавка Запорізької області та Берислав і Киндийка на Херсонщині. Протягом доби також здійснено обстріли понад 30 населених пунктів. Серед них – Времівка, Новосілка, Зелене Поле, Новопіль Донецької області; Ольгівське, Гуляйполе, Білогір'я, Мала Токмачка та Кам’янське Запорізької області; Нікополь Дніпропетровської області; Золота Балка, Веселе, Львове, Антонівка, Дніпровське, Велетенське Херсонської області та місто Херсон.

Авіація Сил оборони у свою чергу завдала 8 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки противника. Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 4 райони зосередження озброєння та військової техніки, 1 склад боєприпасів, 4 артилерійських підрозділи на вогневих позиціях, 1 засіб ППО та ще 1 важливу ціль противника.

Командування також зазначає, що через колосальні втрати серед особового складу окупанти продовжують використовувати медичні заклади на непідконтрольних територіях в якості госпіталів.

Раніше ми розповідали, що на аеродромі Кача в Криму стався вибух.

Вас може зацікавити:

Продовжують гинути сотнями: свіже зведення про втрати окупантів в Україні

ЗСУ отримали тактичний успіх у районі Бахмута: у британській розвідці пояснили перевагу

Де ЗСУ продовжують локальні контратаки: оновлені карти бойових дій