RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

На Львівщині згорів трактор, на Хмельниччині влучили по військовому об'єкту: що відомо про наслідки нічної масової атаки РФ

У ніч проти 29 травня російські окупаційні війська вчергове атакувала атакували Україну з повітря. Повітряна тривога тривала понад 5 годин, у різних регіонах працювала ППО. Внаслідок збиття ворожих цілей У Києві та Одеській області спалахнули будівлі, на Львівщині згорів трактор. За попередніми даними постраждалих немає.

"Апостроф" розповідає, що відомо про ракетну атаку Росії на Україну 29 травня.

Київ

За словами начальника КМВА Сергія Попко ця повітряна атака стала вже 15-ою від початку травня – ймовірно, російські терористи намагаються не лише здійснити ураження ключових для себе цілей, але й виснажити українське ППО та тримати у глибокому психологічному напруженні цивільне населення.

За попередньою інформацією російські окупанти знову застосували баражуючі боєприпаси "Shahed". Майже одночасно з атакою БПЛА, з напрямку Каспійського моря, ворожі літаки ТУ-95МС здійснили запуски крилатих ракет, імовірно Х-101/555.

Завдяки відмінній роботі ППО ударів по Києву не допущено, а в цілому було виявлено та знищено понад 40 повітряних цілей. Внаслідок падіння уламків в Подільському районі пошкоджено дах житлового будинку, на щастя, ніхто не постраждав, інформації щодо потерпілих також не надходило.

Як повідомив міський голова Києва Віталій Кличко, вибухи в Києві пролунали в Голосіївському, Святошинському і Подільському районах столиці. У Святошинському районі уламки впали на відселену будівлю і спричинили пожежу, рятувальники оперативно ліквідували займання.

Голова Національної поліції Київської області Андрій Нєбитов наголосив, що повітряна тривога в регіоні тривала з 00:31 до 5:00.

"Завдяки Силам протиповітряної оборони практично усі ворожі цілі були знищені. Внаслідок атаки маємо пошкодження житлових будинків та об’єктів інфраструктури в кількох районах області. Загиблих та потерпілих немає", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Образився через Бахмут: в ISW пояснили "випади" Пригожина в бік Путіна

На місці події продовжують працювати всі необхідні служби.

Окрім цього повідомляється про займання будівлі дачного кооперативу, який загорівся близько 3:29 ночі. Пожежу було ліквідовано рятувальниками, потерпілих немає.

Львівщина

Уламки ракети, яку ППО збили у Львівській області, впали на території Золочівського району та зруйнували дерев’яну будівлю, там спалахнула пожежа, через яку також згоріла сільгосптехніка власників. На щастя, обійшлося без людських жертв.

"Одна з ракет долетіла і до нашої області. Захисникам з ПвК "Захід" вдалося збити її над Золочівським районом. Уламки впали на дерев‘яну господарську будівлю, будівля згоріла. Згорів також трактор, який був поруч. Постраждалих, на щастя, немає. На місці падіння уламків виникла вирва", - розповів начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький, висловивши вдячність підрозділам ППО, які відвернули велику біду.

Одещина

Російські терористи, які в ніч на 29 травня влаштували 15-ту за місяць повітряну атаку на Київ, атакували портову інфраструктуру на Одещині. На місці влучання спалахнула пожежа.

У ранковому зведенні Оперативного командування "Південь" повідомили, що під час нічної масованої атаки ракетами і дронами окупанти спрямували по півдню України дрони-камікадзе типу "Shahed-131/136". Три з них було знищено в небі над Миколаївщиною, ще 1 - над Одещиною.

"Внаслідок влучання у портову інфраструктуру Одеси спалахнула пожежа. Її оперативно ліквідовано. Інформація про масштаб руйнувань уточнюється", - йдеться в повідомленні.

Спікер Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук уточнив, що пожежа спалахнула після падіння уламка збитого ворожого дрона.

"Внаслідок влучання у портову інфраструктуру Одеси спалахнула пожежа. Її оперативно ліквідовано", - розповів Братчук.

Полтавщина

Як сказав начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін, уночі на Полтавщині працювала ППО, через що місцеві жителі могли чути гучні звуки.

"В небі над нашою областю протиповітряна оборона збила дві ракети і БпЛА. Станом на ранок повідомлень про руйнування не надходило", - наголосив він, подякувавши за чудову роботу українським захисникам.

Кіровоградщина

Чергова масована атака російського агресора не оминула Кіровоградщину, повідомив начальник Кіровоградської обласної військової адміністрації Андрій Райкович. За його словами уламками збитого дрона зачепило покрівлю житлового будинку в Новоукраїнському районі, пошкоджено залізничне полотно. На щастя, обійшлося без загиблих та травмованих.

Вінниччина, Хмельниччина, Черкащина

Начальники ОДА цих областей повідомили про роботу ППО у регіонах. Пізніше стало відомо, що уночі російські війська вдарили по об'єктах Хмельниччини, один із яких військовий.

"На даний момент тривають роботи з локалізації пожеж на складах паливно-мастильних матеріалів та зберігання бойових матеріальних цінностей. Виведено з ладу 5 літальних апаратів. Розпочаті відновлювальні роботи злітно-посадкової смуги. Дані щодо постраждалих уточнюються", - йдеться у повідомленні.

Чернігівщина та Миколаївщина

Чернігівської обласної державної адміністрації В'ячеслав Чаус повідомив, що Сили Оборони у повітряному просторі Чернігівщини збили 2 БпЛА типу "Шахед". Своєю чергою, начальник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім розповів про збиття трьох дронів-камікадзе типу "Shahed-131/136" над Миколаївщиною.

Раніше ми публікували зведення Генштабу на ранок 29 травня.

  • Вас може зацікавити:

Окупанти атакували портову інфраструктуру на Одещині, спалахнула пожежа: що відомо

Ворог атакував крилатими ракетами і "шахедами": Залужний розповів про результати роботи ППО

Влучили по військовому об’єкту: в Хмельницькій ОВА повідомили про наслідки атаки РФ