RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Вдень - на ВЛК, ввечері - на навчання: одеський військкомат влип в скандал через музикантів-волонтерів

Київських музикантів гурту Junket правоохоронці, а пізніше представники ТЦК затримали на Одеському вокзалі, куди ті приїхали із благодійним концертом – двох учасників незаконно мобілізували.

Про це повідомив учасник гурту Діма Сазонов на Facebook-сторінці.

Він розповів, що гурт планував виступити у п'ятницю увечері 9 червня у місцевому клубі More Music Club і частину коштів передати на потреби ЗСУ. Проте уже на вокзалі її зустріли поліціянти та люди у військовій формі та мобілізували двох учасників гурту, попри будь-які пояснення.

"Відійшли від вокзалу і з'явилося 4-5 військових та один "мент". Ніхто не представився і просто повезли нас у військкомат для перевірки. При вході всередину у нас забрали телефони та відправили на медкомісію, де завжди всі здорові. Потім повезли на флюорографію в інший військкомат. Телефони нам так і не видали. Там ми провели з 11:00 до 19:30 просто сидячи й чекаючи, що нас повезуть назад за телефонами", — розповів музикант.

Читайте також: Можуть призвати в першу чергу: на кого зараз є запит в ЗСУ

Згодом музиканти отримали інформацію від одного з працівників військкомату, що вони будуть перевезені до десантно-штурмових військ, розташованих у Житомирській області. Також музиканти повідомили, що їм було повернуто телефони, які раніше були конфісковані працівниками військкомату.

На скандал відреагував журналіст Богдан Буткевич, який заявив, що подібні дії шкодять мобілізації в країні та змушують ухилянтів отримувати ще більше мотивації тікати з країни.

"Це тупо шкідництво і подарунок ворожій пропаганді. Пряма калька з російської практики. Таке враження, що хтось план по мобілізації хоче закривати за рахунок ось такого треша. Тоді коли хто треба заніс кому треба і спокійненько тусить в "Ібіці".", - написав він.

Раніше ми писали, що в Україні можуть розширити мобілізацію та призвати студентів.

  • Вас також може зацікавити:

Вручення повістки не за місцем прописки: що це означає і в який військкомат потрібно йти

В Україні хочуть зменшити вік перебування на військовому обліку призовників: з'явилося офіційне пояснення

Мобілізація кількох людей з однієї родини: в якому випадку звільняють від призову