RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Є загиблі та десятки поранених: з’явилися подробиці ракетного удару РФ по Кривому Рогу, фото і відео

У ніч на 13 червня РФ завдала ракетного удару по Кривому Рогу. Внаслідок влучання по житловому будинку загинуло 3 людей, 25 поранено, ще 7 людей перебувають під завалами.

Про це в Telegram написали голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак, голова міської військової адміністрації Олександр Вілкул та президент Володимир Зеленський.

Читайте також: ЗСУ провели успішні контрнаступальні дії по трьох напрямках: звіт ISW та карта бойових дій

За інформацією голови міської військової адміністрації Кривого Рогу Олександра Вілкула, станом на 9:30, кількість загиблих зросла до 6 осіб. Рятувальна операція триває.

"Удар по Кривому Рогу. Три крилаті ракети збило ПВК "Схід". Але є і "прильоти". Пошкоджено цивільні об'єкти. Пошкоджено п'ятиповерхівку. Попередньо, загинули троє її мешканців. 25 людей поранено, з них 19 – у лікарні. Горять квартири з першого по п'ятий поверхи. Вогонь охопив 700 кв.м”, - написав Лисак.

Він уточнив, що троє постраждалих – на приватному підприємстві. Їх госпіталізували. Певно, під завалами розбитого складу є люди. Їх шукають рятувальники. Розбито 6 легкових машин. Ще четверо травмованих – на іншій локації. Там горіли будівля та авто. Пожежа вже загашена.

"Побито й автомобільне підприємство. Загорілася вантажна техніка. Полум'я вже заспокоїли. Зруйновано господарську споруду. Також пошкодження є у рятувальному підрозділі. Ворог не дає спокою і Нікопольщині. Вночі обстріляв з важкої артилерії Покровську та Марганецьку громаду. Територію обстежують", - додав Лисак.

Голова міської військової адміністрації Олександр Вілкул уточнив, що кількість постраждалих збільшилась. Також продовжується пошук людей під завалами.

"Дуже зайнятий на ліквідації наслідків ракетної атаки. На жаль, вже 25 поранених, троє загиблих та 7 людей, ймовірно, під завалами", - написав Вілкул.

Президент України Володимир Зеленський засудив терористичну атаку агресора. Він наголосив, що за всі ракети російські військові злочинці будуть покарані.

"Чергові ракети терористів, російські вбивці продовжують свою війну проти житлових будинків, звичайних міст і людей. На жаль, є загиблі, є поранені. Рятувальна операція у Кривому Розі триває. Мої співчуття усім, хто втратив рідних! Ніколи не буде прощення терористам, і за кожну свою ракету вони відповідатимуть”, - написав Зеленський.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" повідомляв, що російські окупанти перекидають армійські частини та з'єднання з Херсонської області на Запорізький та Донецький напрямки.

Вас також може зацікавити:

Серед зниклих безвісти – діти: останні дані про наслідки підриву ГЕС та фото

Бійці ЗСУ звільнили ще одне село на Донеччині: знову майорить прапор України, відео

Плани люблять тишу: в Міноборони заінтригували промовистим "посланням" від Буданова