RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Українські розвідники поранили "праву руку" Кадирова Делімханова: подробиці операції

Після ліквідації в Україні начальника штабу 35-ї загальновійськової армії РФ генерал-майора Сергія Горячева, воїни з підрозділу Сил спецоперацій "Бандерлоги" у Приморську ліквідували Адама Делімханова, якого називали "правою рукою" та особистим катом глави Чечні Рамзана Кадирова. Водночас у РФ заявили, що він поранений, а не загинув.

Про це повідомив журналіст та військовослужбовець ЗСУ Кирило Сазонов на своїй сторінці у Facebook.

Читайте також: Під Бєлгородом ліквідовано топ-офіцера армії Росії: озвучено ім'я та звання

За його інформацією, 12 червня Делімханова бачили у місті Приморськ, Бердянського району. Після цього з'явилися повідомлення про його ліквідацію. За словами Сазонова, він передав інформацію особисто від учасників операції з ліквідації високопоставленого "кадирівця".

"Кортеж Адама Делімханова, якого називають особистим катом голови Чечні, був знищений у Запорізькій області під час спецоперації в глибокому тилу противника. Разом з ним було знищено ще близько 200 солдатів тік-ток військ. Розвідка працювала по пошуку скупчення ворожої техніки, арта відреагувала миттєво. Поранених немає, навіть "Швидка допомога" не приїхала. Усі тіла вивозили на вертольотах. Через пів години прилетіли – 12 бортів. Щоб усе було засекречено", - написав Сазонов.

Додамо, що, за інформацією місцевих Telegram-каналів, на момент прильоту на базі відпочинку "Лазурна" знаходилося близько 30 одиниць техніки та 200 окупантів. Також зазначається, що "названий брат" голови Чечні Рамзана Кадирова, депутат російської Держдуми Адам Делімханов отримав поранення, а не загинув.

"Депутат Держдуми Адам Делімханов був поранений, але він живий. Про це повідомили в Держдумі, таким чином спростувавши повідомлення деяких Telegram-каналів про загибель Делімханова", - заявили ворожі пропагандисти.

Сам голова Чечні Рамзан Кадиров, притаманний йому манері, відреагував на удар по кортежу Делімханова. При цьому, він не підтвердив, що його "названий брат" живий і неушкоджений.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що ЗСУ ліквідували 2 тисячі офіцерів армії РФ.

Вас також може зацікавити:

В мережі назвали імена окупантів, які влаштували теракт на Каховській ГЕС

Окупанти перейшли до активної оборони на Запоріжжі

США можуть переглянути "червоні лінії" щодо Кремля: якими будуть наслідки для РФ