RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

Всі новини

В Херсоні "баригі" побили відомого волонтера: відео нападу

У п'ятницю, 16 червня, на відомого волонтера Карена з Херсона, по якому того дня Росія завдала чергового масованого удару, напали двоє членів "мафії чорних перевізників" і сильно побили його. Волонтери звернулися до органів влади, щоб вони взяли це питання під контроль.

Відповідне відео опублікував журналіст Костянтин Риженко у Telegram.

Читайте також: "Вася нічого не сплутав?": на Львівщині зухвалий тиктокер вирішив похайпувати на поранених військових

"За попередніми даними, волонтера побили комерсанти. Їх не влаштовувала регулярна евакуація, яка заважала їхнім комерційним справам", - повідомляє Риженко.

Обережно! На відео є ненормативна лексика, 18+!

Карен – лідер команди волонтерів, які займаються гуманітарною допомогою та евакуацією мирних жителів.

Як написала одна із волонтерів у групі "Как поездочка?" Марія, на Карена напали члени "мафії чорних перевізників", які вивозять людей із міста за великі гроші.

"Їм зовсім не подобатися, що волонтери безкоштовно допомагають людям з подібними перевезеннями і не дають їм сповна поживиться на проблемах наших земляків. А Карен для них взагалі як "червона ганчірка для биків", тому що він, мало того, що вже давно і систематично, як волонтер, безкоштовно вивозить людей із небезпечних зон, так і ще організував та скоординував велику кількість інших волонтерів, причому не лише з Херсона та області, але з багатьох інших регіонів України та деяких країн Європи, тому ці негідники, які напали на Карена та інші члени їхнього злочинного угруповання, вже давно передавали на адресу Карена та інших волонтерів усілякі погрози, аж до загроз життю, з вимогою припинити вивезення людей та "не заважати їх бізнесу", - розповіла Марія.

За її словами, до нападу "бариги" кричали волонтерам, що "знищать їхню техніку". Після того як Карена побили, приїхали співробітники поліції. Однак вони "поводилися дивно" і дружньо спілкувалися з нападниками, натякаючи, що тут немає складу злочину. Правоохоронці просили волонтерів "просто піти".

Волонтери зафіксували каліцтва у лікарні та пішли з ними у відділення поліції. Спочатку співробітники не хотіли приймати їх, але після втручання деяких правоохоронців та юристів пояснення прийняли.

"Але все одно, ми переживаємо, що у цих негідників є усталені корупційні зв'язки з деякими "перевертнями в погонах", і ця справа буде "зам'ята", а ці негідники й надалі заважатимуть волонтерам допомагати людям, і мало того, можливо ще й будуть реалізовувати свої злочинні загрози. Водночас хочемо підкреслити, що ми поважаємо роботу чесних поліцейських і вважаємо, що їх все ж таки переважна більшість у нашій поліції", - повідомила Марія.

Також волонтери звернулися до поліції, місцевих органів влади та депутатів, щоб вони "взяли це питання на контроль".

Нагадаємо, у мережі з'явилося відео побиття трьома військовими цивільного чоловіка у Черкасах. У військкоматі заявили, що чоловік нібито "почав поводитися провокаційно, коли побачив військових".

  • Вас також може зацікавити:

"Розвелося вас тут": у Рівному водій маршрутки принизив матір загиблого захисника. Фото

Вдарив активіста в голову: "титушок" УПЦ МП затримали в Києві, відео

У Житомирі водій маршрутки відмовився везти військового та побив пенсіонера: фото