RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

Всі новини

Побили при врученні повістки: у Черкасах сталася сутичка за участю військових

27 квітня у мережі з'явилося відео побиття трьома військовими цивільного чоловіка у Черкасах біля ТРЦ "Хрещатик-сіті". У військкоматі заявили, чоловік нібито "почав поводитися провокаційно, коли побачив військових".

Про це повідомив український журналіст Андрій Цаплієнко.

На відео з камери спостереження видно, що спочатку чоловік та працівники ТЦК про щось говорять. Далі вони почали сильно бити чоловіка.

Читайте також: У військкомати по-новому: де в Україні можуть видати повістку

Хто кого вдарив першим – цього моменту на відео якісно не видно, але згодом з'явилися також кадри, коли один із чоловіків у формі завдає удару голові цивільному. Двоє інших тримають його за руки, той падає на землю і отримує ще один удар ногою в голову.

У ТЦК вже прокоментували інцидент, заявивши, що чоловік поводився дуже агресивно.

"Громадянин почав ображати військовослужбовців, загрожувати фізичною розправою і застосував фізичну силу до одного з військовослужбовців. Громадянин був затриманий, на місце події військовослужбовці ТЦК та СП викликали представників Національної поліції. Прибувши за викликом, вони взяли пояснення у учасників. Варто також зазначити, що відео вирвано з контексту, обставини набагато ширші, ніж показано у зазначеному фрагменті ”, - розповіли у ТЦУ регіону.

Також на інцидент відреагував голова ОВ Ігор Табурець, який зазначив, що зазначив, що вчинок обох сторін потребує службової перевірки.

"Мобілізація - це не каральна міра, не чиясь забаганка. Це життєва необхідність для нашої держави під час війни з російськими окупантами. Це те, що потрібно для нашої перемоги", - написав він у Telegram.

Він додав, що цивільний не повинен зневажливо ставитись до військового під час виконання службових обов'язків, навіть якщо він вручає повістку. В свою чергу, військовий не повинен реагувати так, як це зафіксовано на відео.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що на Одещині працівник військкомату "запалював" під російську пісню.

Вас також може зацікавити:

Під Києвом син мера вдарив військового в обличчя: що відомо

У Хмельницькому священики УПЦ МП напали на військового - поліція стала на бік церкви: відео

На Житомирщині офіцер ЗСУ побив строковика: відео та реакція командування