RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Українська армія йде у контрнаступ на 4 ділянках фронту: свіжі карти боїв

Станом на чотириста вісімдесяту добу широкомасштабного російського вторгнення ворог продовжує наступати на чотирьох напрямках, а українські війська гідно тримають оборону.

Про це повідомляють в Інституті вивчення війни (ISW), проаналізувавши дані, назвали ділянки фронту, де Сили оборони здійснюють контрнаступальні дії.

Так, станом на 17 червня українські війська продовжували контрнаступальні дії принаймні на чотирьох напрямках фронту.

Міністерство оборони Росії та інші російські джерела твердять, що українські сили здійснили місцеві наземні атаки на захід і південь від міста Кремінна.

Заступник міністра оборони України, Ганна Маляр, повідомила, що українські сили продовжують контрнаступальні операції поблизу Бахмута, тоді як російські джерела стверджують, що українські сили атакували північні й південні околиці Бахмута.

Читайте також: На Запоріжжі "кадировці" ґвалтували дітей: розповідь полоненого росіянина

За інформацією Міністерства оборони Росії та інших російських джерел, російські сили успішно відбили обмежені наземні атаки з боку українських сил на лінії Авдіївка-Донецьк.

В інституті стверджують, що ЗСУ продовжують контрнаступ на півдні, південному заході та південному сході від населеного пункту Велика Новосілка, що знаходиться недалеко від адміністративного кордону між західною частиною Донеччини та східною частиною Запорізької області.

Окрім цього, українські сили також здійснювали контрнаступальні операції на південний захід і південний схід від міста Оріхова, що розташоване на заході Запорізької області.

Ганна Маляр також повідомила, що українські сили зуміли продовжити просування на відстань до двох кілометрів у кількох напрямках на півдні України.

Раніше ми писали, що український боєць розкрив подробиці про контрнаступ.

  • Вас може зацікавити:

Ворог ударив по Костянтинівці: є жертви, постраждала дитина

Бояться наступу ЗСУ? Окупанти окопалися на півночі Криму, знімки із супутника

Ще на крок ближче до Гааги: Путін цинічно визнав депортацію дітей до Росії, відео