RU  UA

Ініціатива повністю в руках Сил оборони: що відбувається на Сватівському напрямку

Протягом останніх двох тижнів штурмових дій російських окупантів на напрямку Сватове-Кремінна не було. Натомість воїни ЗСУ вразити значну кількість ворожої артилерії та іншої техніки та частково знищили підрозділи Штурм Z.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів Юрій Федоренко командир роти 92 бригади.

За його словами, ворог намагається перегруповуватися, але наразі у нього немає такої можливості.

"На всіх напрямках противник зрозумів, що ЗСУ наростили ударний потенціал і розуміючи це проводить активізував підготовку до оборони. В районі Сватового збудовано близько 4 ліній оборони. Деякі траншеї мають довжину до 4 км", - розповів він.

Командир розповів, що на Куп'янському напрямку українські бійці наносять ураження противникові артилерією й безпілотниками. І за створення необхідних умов Сватове деокупують, попри будь-які лінії оборони. Також, за його словами, російські окупаційні війська зазнають втрат в броньованій техніці, яку вони намагаються маскувати. Проте ЗСУ виявляють цю дехніку і знищують.

Читайте також: Діяли грамотно: ЗСУ "накрили" загін "Шторм Z" під Сватове, відео

Юрій Федоренко наголосив, що у ЗСУ з’явилися нові безпілотники, які можуть працювати вночі, знищуючи техніку ворога. І завдяки цьому на певних ділянках фронту ворог за ніч втрачає кілька танків, БМП та іншої техніки. Цей напрямок в Україні активно розвивається, як в плані підготовки операторів, так і в централізованому виробництві.

"У ворога найбільш поширені безпілотники Орлан, Ланцет, який працює переважно по броньованій техніці і Куб який застосовується по живій силі. Щодо використання Мавіків, ворог скористався методичками ЗСУ, які були злиті в мережу, і повністю перейняв модель роботи з ними. На пріоритетних напрямках працюють спеціальні групи, які справляються зі своїми задачами", - пояснив він.

Водночас ЗСУ за допомогою власних засобів виявляє операторів і є вже приклади, коли ворожі пілоти були знищені.

Раніше ми писали, що російські зеки не витримують і дезертують із поля бою.

  • Вас також може зацікавити:

ЗСУ завдали 12 ударів по місцях зосередження ворога і знищили ворожий "Алігатор" — Генштаб

ЗСУ звільнили ще один населений пункт на Запоріжжі: всі подробиці від Міноборони

Окупанти можуть "святкувати" ювілей: оновлені втрати армії РФ від Генштабу