RU  UA  EN

Вівторок, 2 липня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 липня

Всі новини

Скандал з домаганнями в потягах: в "Укрзалізниці" зробили заяву

Після того, як у соцмережах кілька днів не вщухали обговорення щодо необхідності запровадження т.зв. "жіночих купе" у залізничних вагонах, в "Укрзалізниці" доповіли, що така послуга для пасажирів незабаром з'явиться.

Про це повідомив керівник з комунікацій та маркетингу пасажирського напрямку УЗ Олександр Шевченко.

"Жіночі купе будуть", - пообіцяв він.

Читайте: "Ухилянтів" ховали у вентиляції: в Україні накрили схему вивезення військовозобов'язаних за кордон

За його словами, спеціальні купе будуть для жінок, трансжінок, мам з дітьми до 6 років будь-якої статі, але це питання ще обговорюється.

На яких маршрутках буде доступною послуга, ще не визначили, але, скоріше за все це будуть маршрути далекого сполучення, пасажири яких проводять у дорозі багато часу.

Компанія тестуватиме нововведення впродовж декількох місяців та разом з фахівцями й громадою ухвалить рішення, чи залишати їх на постійній основі. Критеріями цього стануть "попит" та "відгуки".

Купити квиток до такого купе можна буде через застосунок "Укрзалізниці" й доплачувати за жіноче купе не потрібно.

У свою чергу в УЗ заявили, що розглядають можливість запровадження жіночих купе, але для цього потрібно розробити IT-рішення, внести зміни до нормативних актів, а також проконсультуватися з юристами та громадськими організаціями.

Поряд з цим компанія працює над комплексним підвищенням безпеки й близько 15% вагонів, які знаходяться у активному використанні, оснащені камерами відеоспостереження та кнопками виклику провідника.

Водночас, як нагадали у компанії, в 2010 році Укрзалізниця вже запроваджувала аналогічну послугу, але вона не мала попит у пасажирів.

Між тим, на сайті Кабміну зареєстровано петицію зробити окремий вагон для жінок та чоловіків в усіх потягах АТ "Укрзалізниця", які слідують маршрутом довше 6 годин.

"На довгих маршрутах, коли є необхідність сну у купейних чи плацкартних вагонах, пасажири можуть мати можуть відчувати дискомфорт через пасажирів протилежної статі. Непоодинокі випадки неприйнятної поведінки такі як нав'язлива поведінка, умисні дотики до інших пасажирів тощо. Зокрема, відомі навіть випадки зґвалтування у купейних вагонах. Окрім того, як жінки, так і чоловіки можуть відчувати потребу змінити одяг, що зробити у присутності представника іншої статі неможливо", - йдеться у петиції, яку вже підписали понад 23 тис громадян з 25 тисяч необхідних.

Нагадаємо, що Укрзалізниця оновила мобільний застосунок та відкрила можливість мандрівникам одночасного оформлення квитка у зворотний бік, як бонус пропонуюючи знижку у 10% на квитки на швидкісні потяги Інтерсіті+.

Вас також може зацікавити:

Бариги нікуди не зникли? "Укрзалізниця" оскандалилася з продажем квитків на потяг "Київ-Варшава"

Це не борщ: в "Укрзалізниці" назвали улюблену страву іноземних VIP-гостей

Що заборонено брати в потяг під час воєнного стану: названі предмети