RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

"Жінка, а хоче різати": у Львівському медуніверситеті розгорівся сексистський скандал

При вступі до інтернатури Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького виник гучний скандал - ректор насміхався над прізвищами студентів, недолуго жартував та вживав сексистські фрази.

Про це розповів лікар-анестезіолог з Одеської області Іван Черненко на своїй Facebook-сторінці.

На опублікованих відео видно, як ректор Зіменковський Борис Семенович глузує із прізвища студентки Волкодав, яка підтверджує свій намір стати дитячим хірургом.

"З таким прізвищем і до дітей", - каже він. Хтось збоку зауважує, що вона заміж вийде, на що ректор відповідає, що він жартує.

На іншому відео - ще один показовий приклад. Там студентка обирає спеціальність "хірургія", на що Зіменковський Борис Семенович зауважує: "Жінка, а хоче різати... Сумне. Я би такої знати не хотів". При цьому деякі його колеги поруч гидко хихикають.

Читайте також: В Одесі накинулися на вуличних музикантів через українські пісні: поліція "випарувалася", відео

У зверненні до іншої випускниці викладач вживав зокрема таку фразу: "Що робити?! Повіситись!" і тому подібні.

Анестезіолог Іван Черненко, який висвітлив ситуацію у соцмережі назвав розподіл в інтернатуру до Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького "топовим".

"Сексизм, насмішки над прізвищами, тупі жарти і все найкраще, що тільки може демонструвати національний університет в намаганні підтвердити звання "абсолютно непотрібна установа"", - написав він.

На його думку, такі висловлювання відкрито демонструють студентам зверхність та неповагу викладачів.

На інцидент також відреагувала студентка вищезазначеного університету Марія Грищук на своїй Facebook-сторінці. За її словами існували окремі рейтингові списки студентів зі спеціальностями "Медицина" та "Педіатрія", проте на прохання студентів-педіатрів та за погодженням МОЗ, було дозволено студентам за спеціальністю "Педіатрія" бути в рейтингу студентів за спеціальністю "Медицина", про що не були повідомлені решта студентів, що призвело до порушення порядку рейтингового розподілу та втрати місць.

"Загалом, хотілось досягти розуміння з боку адміністрації університету, та цим, можливо, повпливати на майбутні розподіли. Здається зрозумілим, що для створення прозорої системи, що, як стверджувалось під час дискусій, весь час робилось адміністрацією університету, потрібні чіткі накази/звернення/настанови та прописані регламенти. І хоча б мінімальна повага до випускників, які приймають важливе рішення своєї майбутньої спеціалізації", - написала вона.

Раніше ми писали, що у Львові між нардепом та музикантом виник конфлікт через мову.

  • Вас може зацікавити:

"Іспити тільки російською": в Ірпені викладач ВНЗ потрапила у мовний скандал

Водій маршрутки з Гостомелю влип у скандал через російську попсу в салоні: фото "героя"

На Київщині розгорівся мовний скандал: клієнтку не захотіли обслуговувати українською