RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

Всі новини

Сили оборони продовжують наступ на двох напрямках: в Генштабі розповіли про ситуацію на фронті

Українські війська продовжують обороняти території від російських окупантів та ведуть наступальні дії на Мелітопольському та Бердянському напрямках.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ на Facebook-сторінці.

Зокрема це такі напрямки, як: Новоданилівка – Роботине, Мала Токмачка – Вербове, Вільне Поле – Макарівка, там вони мали частковий успіх та наразі закріплюються на досягнутих рубежах.

Окрім цього, українські бійці стримують наступ окупаційних військ на Лиманському та Бахмутському напрямках. Криваві бої тривають на Лиманському напрямку, в районах Ямполівки та Серебрянського лісництва. При цьому ЗСУ проводили наступальні дії на напрямку Білогорівка-Шипилівка, мали частковий успіх та закріплюються на досягнутих рубежах.

Читайте також: Ранок почався не з кави: військову частину під Москвою атакували дрони, фото

Під час активного наступу українських військ вдалося ефективно знищити російський десант. Зокрема, 83-я десантно-штурмова бригада повітряно-десантних військ Російської Федерації отримала завдання розміститися у районі Кліщіївки, що знаходиться в Донецькій області, з метою заміни 31-ї десантно-штурмової бригади, що зазнала значних втрат, на позиціях окупантів.

Під час переходу на першу лінію оборони ворожого табору вдалося вбити та поранити значну кількість окупантів. Для евакуації поранених російських десантників використовувалися гелікоптери, які доставили їх до Ростова-на-Дону. Однак через нестачу місць у госпіталях цього міста, ворожих бійців перевезли вантажними автомобілями до Новочеркаська. Лікувальні заклади цього міста також переповнені.

Раніше ми писали, що кількість ліквідованих окупантів досягла "круглої" цифри.

  • Вас може зацікавити:

Росії визнали ліквідацію в Україні високопоставленого генерала: з’явилися знакові фото

Україна та Росія наступають один на одного: що допоможе змінити ситуацію на користь ЗСУ

Окупанти замінували ставок – охолоджувач ЗАЕС: в ГУР озвучили наслідки вибуху