RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

12 травня

Всі новини

На 4 напрямках тривають важкі бої: ранкове зведення Генштабу ЗСУ

Російські окупанти продовжують спроби наступу на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках, та атакують Україну іранськими ударними БпЛА Shahed.

Про це йдеться у зведенні Генерального штабу ЗСУ.

Читайте також: ЗСУ атакують ворога і просуваються за кількома напрямками: звіт та карти ISW

"За минулу добу противник завдав ракетного та 44 авіаційних ударів, зокрема, було застосовано 6 іранських ударних БпЛА Shahed. Усі "шахеди" знищені нашими захисниками. Також ворог здійснив 47 обстрілів з реактивних систем залпового вогню", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що окупанти й надалі зосереджують основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках, тривають тяжкі бої. Протягом доби сталося понад 40 бойових зіткнень.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація без істотних змін. Ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник завдав авіаційних ударів по населених пунктах Леонівка та Миколаївка Чернігівської області та Волфін Сумської області.

На Куп'янському напрямку ворог завдав авіаційного удару в районі Синьківки Харківської області.

На Лиманському напрямку ворог здійснив безуспішні наступальні дії в районах Діброви та Білогорівки Луганської області та Серебрянки Донецької області. Завдав авіаційних ударів біля Новоєгорівки та Білогорівки Луганської області та Сіверська – Донецької.

На Бахмутському напрямку противник проводив безуспішні наступальні дії в районах Оріхово-Василівки, Іванівського та Білої Гори. Завдав авіаційних ударів біля Дружківського, Курдюмівки та Нью-Йорка Донецької області.

На Авдіївському напрямку противник проводив безуспішні наступальні дії у районі Авдіївки, Північного та Першотравневого Донецької області. Завдав авіаційних ударів неподалік Авдіївки, Північного та Первомайського.

На Мар'їнському напрямку ворог проводив наступальні дії у районі Мар'їнки, Перемоги та Новомихайлівки Донецької області, успіху не мав. Завдав авіаційного удару біля Красногорівки.

На Шахтарському напрямку ворог проводив наступальні дії в районах Новомихайлівки та Вугледару, успіху не мав. Завдав авіаційних ударів біля Новомихайлівки та Золотої Ниви.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує вести оборонні дії. Проводив безуспішні наступальні дії у напрямку П'ятихаток Запорізької області. Ворог завдав авіаційних ударів у районах Левадного, Преображенки, Малої Токмачки, Новоданилівки та Степногірська Запорізької області.

"Авіація сил оборони за минулу добу завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу противника та 6 - по зенітно-ракетних комплексах ворога. Також нашими захисниками було знищено російський ударний вертоліт Мі-24 та 7 розвідувальних БпЛА. Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили 3 пункти управління, 1 зенітно-ракетний комплекс, 2 райони зосередження особового складу та військової техніки противника, 13 артилерійських засобів на вогневих позиціях, 2 станції РЕБ та склад боєприпасів ворога”, - додали у Генштабі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що українські військові обговорили підтримку ЗСУ та захист від агресора з колегами з Вишеградської четвірки.

Вас також може зацікавити:

Вже офіційно: США та Великобританія оголосили про нову військову допомогу Україні

ЗСУ звільнили ще один населений пункт у Запорізькій області: всі подробиці від Міноборони

ЗСУ завдали 12 ударів по місцях зосередження ворога і знищили ворожий "Алігатор"