RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

ЗСУ атакують ворога і просуваються на кількох напрямках: звіт і карти ISW

ЗСУ 19 червня провели успішні контрнаступальні операції щонайменше на трьох ділянках фронту. РФ перекинула значну частину угруповання військ зі східного берега Херсонської області на Запорізький і Бахмутський напрямки.

Про це йдеться в щоденному аналітичному звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: Українські військові обговорили підтримку ЗСУ і захист від агресора з колегами з Вишеградської четвірки: фото

"Російський "воєнкор" повідомив, що 19 червня українські війська продовжили атаки на північний захід, північний схід і південний захід від Бахмута. Він повідомив, що українські війська просунулися вперед біля Краснополівки (близько 12 км на північний схід від Бахмута)", - йдеться у звіті.

Аналітики нагадують, що заступниця міністра оборони України Ганна Маляр додатково повідомила, що за останній тиждень українські війська на Запорізькому напрямку просунулися до 7 км і звільнили 113 кв. км території, в тому числі 8 населених пунктів на заході Донецької і Запорізької областей.

Російські "воєнкори" стверджували, що українські війська атакували на південь від Великої Новосілки на заході Донецької області.

Геолокаційні кадри, опубліковані 19 червня, підтверджують, що українські війська звільнили П'ятихатки, приблизно за 25 км на південний захід від Оріхова на заході Запорізької області. "Воєнкори" також повідомляли про бої на південь і південний захід від Оріхова впродовж дня 19 червня.

В ISW також зазначили, що, за оцінками Міністерства оборони Великобританії, РФ, ймовірно, перекинула значну частину угруповання військ зі східного берега Херсонської області на Запорізький і Бахмутський напрямки, щоби протистояти українським контрнаступальним діям.

Нагадаємо, військовий експерт розповів, куди перекинули окупантів з Херсона.

Вас також може зацікавити:

Українські захисники повідомили про звільнення Новодарівки у Запоріжжі: фото

Українські бійці знищили вагому ціль і багато іншої техніки окупантів: відео ударів

Бійці ЗСУ звільнили ще одне село на Донеччині: знову майорить прапор України, відео