RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

Всі новини

ЗСУ зміцнюють позиції, наступаючи на кількох напрямках: свіжі карти боїв

Збройні сили України завдають удари по російських окупантах на східному та південному напрямках і закріплюються на нових позиціях.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Читайте також: ЗСУ атакують ворога і просуваються на кількох напрямках: звіт та карти ISW

Обстановка у Харківській та Луганській областях

21 червня українські війська продовжили контрнаступальні дії під Кремінною. Заступник міністра оборони України Ганна Маляр повідомила, що українські війська провели частково успішні наступальні дії у напрямку Білогорівка-Шипилівка та закріпилися на захоплених рубежах.

Продовжуються позиційні бої на лінії Куп'янськ-Сватове. Генштаб ЗСУ повідомив, що російські війська вели безуспішні наступальні дії у напрямку Діброви, Серебрянки та на лінії Кремінна-Ямполівка. Також тривають тяжкі бої в районі Білогорівки на Лиманському напрямі.

Обстановка у Донецькій області

Російські війська вели безуспішні наступальні дії поблизу Оріхово-Василівки, Іванівського та Білої Гори. Заступник міністра оборони України Ганна Маляр заявила, що в районі Бахмуту щодня продовжуються бойові дії. Окупанти перекинули підрозділи 83-ї гвардійської десантно-штурмової бригади в район Кліщіївки для заміни підрозділів 31-ї гвардійської бригади ВДВ, які зазнали великих втрат.

Також російські війська вели безуспішні наступальні дії поблизу Григорівки. Генштаб України повідомив, що російські війська вели безуспішні наступальні дії поблизу Авдіївки, Північного, Першотравневого, Мар'їнки та Новомихайлівки.

Обстановка на Південному фронті

Українські війська завдали ударів уздовж адміністративного кордону між західною частиною Донецької та східною частиною Запорізької областей. Своєю чергою, окупанти вели безуспішні наступальні дії біля Вугледара. У Генштабі України повідомили, що російські війська вели безуспішні наступальні дії на П'ятихатському напрямку. Геолокаційні кадри ISW за 21 червня підтверджують контроль України над П'ятихатками. Українські війська ведуть наступальні дії на рубежах Новоданилівка – Роботине та Мала Токмачка – Вербове. Заступник міністра оборони України Ганна Маляр повідомила, що українські війська продовжують із частковим успіхом вести наступальні дії на півдні України, зміцнюючи отримані позиції та вирівнюючи лінію фронту.

Міністерство оборони Великої Британії повідомило, що російські війська продовжують будівництво оборонних рубежів для захисту окупованого Криму. Зазначається, що війська РФ побудували оборонну зону шириною 9 км приблизно в 3,5 км на північ від Криму.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що українські військові обговорили підтримку ЗСУ та захист від агресора з колегами з Вишеградської четвірки.

Вас також може зацікавити:

Уже офіційно: США та Великобританія оголосили про нову військову допомогу Україні

ЗСУ звільнили ще один населений пункт у Запорізькій області: всі подробиці від Міноборони

ЗСУ завдали 12 ударів по місцях зосередження ворога і знищили ворожий "Алігатор"