RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Відсторонений, але підписує документи: нардепка розповіла нові подробиці щодо скандального одеського воєнкома

Начальник Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Євген Борисов, підозрюваний у корупції, продовжує виконувати свої обов'язки навіть після його офіційного відсторонення у травні на час розслідування.

Про це написала народна депутатка та заступниця голови Постійної делегації у Парламентській асамблеї НАТО Соломія Бобровська на Facebook-сторінці.

За її словами, Державне бюро розслідувань 3 травня повідомило, що на час розслідування Євген Борисов відсторонений від посади. Водночас, за оперативними даними, посадовець за винагороду давав вказівку підлеглим не призивати тих чи інших осіб. Працівники ДБР відкрили кримінальне провадження за фактом зловживання посадовцем службовим становищем в умовах воєнного стану (ч. 5 ст. 426-1 КК України).

Читайте також: Скандал з одеським військкомом Борисовим: в ЗСУ озвучили результати службового розслідування

"Речниця Оперативне командування "Південь" Наталя Гуменюк вчора в ефірі повідомила, що Євген Борисов продовжує виконувати свої обовʼязки, оскільки в рамках службового розслідування не було виявлено підстав для відсторонення його від посади", - написала Соломія Бобровська.

Вона додала, що їй, при цьому, регулярно надходять повідомлення від одеситів, що весь цей час Борисов був на роботі, підписував документи і здійснював робочі заходи по області.

"Я розумію, що ДБР і Одещина - це інколи різні речі, але, як на мене, ця історія - це точка неповернення. На найближчому засіданні Комітет ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки заслухаємо доповідь ТЦК СП і буде перевірка по всій Україні. Лавочка корупції має сидіти", - резюмувала нардепка.

Раніше ми писали, що начальник Одеського обласного ТЦК та СП Євген Борисов під фальшивим ім'ям придбав віллу на іспанському курорті Марбелья вартістю близько 4 мільйонів євро.

  • Вас також може зацікавити:

Військкоми – на фронт: що стало останньою краплею для Зеленського

Скандали та корупція: чим закінчиться "землетрус" на Печерських пагорбах

Нюанси оформлення "білого квитка": чи звільняє він від призову до армії