RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Скандальний одеський військком під час війни придбав офіс в Іспанії під фальшивим ім'ям: фото

Скандальний військком з Одеської області Євген Борисов, підозрюваний у корупції, придбав для дружини офіс у курортній Марбельї (Королівство Іспанія). Договір зареєстровано під зміненим ім'ям військкома.

Про це повідомляє "Апостроф" із посиланням на 368.media.

Читайте також: Скандальний одеський військком місяць відпочивав в Іспанії: нові подробиці гучної справи

Зазначається, що це вже друге цінне придбання сім'ї офіцера. На той час його мати стала власницею вілли за 3,95 млн євро. Згідно з витягом з державного реєстру нерухомості Іспанії, офіс Борисова знаходиться за адресою Av. Bulevar Príncipe Alfonso de Hohenlohe, 8, Marbella. Витрати на придбання нерухомості становили 737 тисяч євро. Офіс із терасою площею 223,9 кв. м розташований у престижному кварталі Golden Mile (Золота Миля).

Полковник придбав майно разом із дружиною на підставі акту про шлюбний стан. Його у Марбельї уклали 15 лютого 2023 року. Таким чином нерухомість придбали за посвідченою нотаріусом згодою військового комісара Одеської області Борисова на придбання нерухомого майна у спільну власність. Що цікаво, така незвичайна транслітерація імені офіцера. Він записаний у реєстрі як IEVGEN, хоча, згідно з порталом міграційної служби, має вказувати ім'я YEVGEN.

Можна припустити, що Борисов може мати кілька українських закордонних паспортів з різним написанням імені. Крім того, Борисов має задекларувати придбання офісу в Іспанії як зміни у своєму фінансовому стані. Його дружина Борисова Олександра проживає на території Королівства Іспанія з 2022 р. понад 183 календарні дні, має код платника податків NIF: Z0060709V Королівства Іспанія, діти відвідують навчальні заклади в цій країні, отже, за всіма ознаками вона є податковим резидентом. PEP повинен декларувати сімейне придбання в НАЗК і доводити його походження.

"Апостроф" повідомляв, що одеського військкома Євгена Борисова усунули від обов'язків та призначили перевірку.

Вас також може зацікавити:

Журналісти назвали ризики у сфері гуманітарного розмінування, яку взяла на себе віце-прем'єр Свириденко

Кадрові чистки на митниці: як влада покриває "схеми" і що потрібно для кардинальних змін

Україна піднялася у світовому рейтингу боротьби з корупцією: інфографіка