RU  UA  EN

Четвер, 23 травня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 травня

22 травня

Всі новини

Окупанти намагалися відбити звільнений Рівнопіль, ЗСУ продовжили палити техніку та живу силу ворога - Генштаб

Російські окупанти продовжують атакувати на Лиманському, Бахмутському та Мар'їнському напрямах, продовжуються важкі бої в районі звільненого Рівнополя. Протягом доби сталося понад 30 бойових зіткнень.

Про це повідомляє пресслужба Генерального штабу ЗСУ.

Читайте також: Українські захисники зачистили плацдарм окупантів у Донецькій області

"Сьогодні вночі російські окупанти завдали чергового авіаційного удару іранським ударним БпЛА типу Shahed. Для цього задіяли 5 крилатих ракет повітряного базування Х-22 та 2 зенітні керовані ракети із С-300. Крім того, ворог завдав 24 авіаційних удари та здійснив 42 обстріли з реактивних систем залпового вогню. Ракети Х-22 ворог спрямував по дачному кооперативу у Кременчуцькому районі Полтавської області та по Запоріжжю. Ракетами С-300 російські терористи вразили наповнений цивільними людьми заклад харчування в центрі міста Краматорськ та приватний сектор населеного пункту Біленьке Донецької області. Внаслідок російської терористичної атаки, на жаль, є загиблі діти та дорослі мирні люди, поранено понад 50 цивільних людей, пошкоджено багатоквартирні та десятки приватних житлових будинків”, - йдеться у повідомленні.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація без істотних змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 20 населених пунктів.

На Куп'янському напрямку обстрілу зазнали понад 20 населених пунктів, зокрема, Масютівка, Кислівка, Котлярівка та Берестове Харківської області.

На Лиманському напрямі противник вів безуспішні наступальні дії у напрямі Білогорівки.

На Бахмутському напрямку ворог проводив наступальні дії в районі Оріхово-Василівки, успіху не мав.

На Авдіївському напрямку ворог завдав авіаційних ударів у районі Авдіївки.

На Мар'їнському напрямку ворог проводив наступальні дії у районах Мар'їнки та Перемоги успіху не мав. Завдав авіаційних ударів біля Мар'їнки та Красногорівки.

На Шахтарському напрямку ворог зробив безуспішні наступальні дії у напрямку села Рівнопіль. Завдав авіаційних ударів у районі Сторожового Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках супротивник зосереджує основні зусилля на недопущенні просування наших військ. Ворог завдав авіаційних ударів у районах Оріхова та Новоданилівки Запорізької області.

"В населеному пункті Горностаївка Херсонської області окупанти забирають житло у місцевих жителів, які виїхали на підконтрольну територію України або загинули внаслідок бойових дій. Викрадене житло маркується табличками "власність російської федерації". Авіація сил оборони за минулу добу завдала 18 ударів по районах зосередження особового складу противника та 6 - по зенітно-ракетних комплексах ворога. Також було знищено 6 розвідувальних БпЛА. Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом минулої доби уразили 1 пункт управління, 2 зенітних ракетних комплекси “Бук" та 4 райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки противника", - зазначили у Генштабі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в ході наступальних дій ЗСУ просунулися до 500 метрів на Бахмутському і до 350 метрів - на Запорізькому напрямках.

Вас також може зацікавити:

Тяжкі бої йдуть на трьох напрямках - ЗСУ потрапили до кількох баз окупантів: зведення Генштабу

Швидкого успіху не буде – майор 103 бригади про наступ ЗСУ

Втратили береги: чи зможе російське командування зберегти коридор до Криму