RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Сили оборони відбили 30 атак окупантів та продовжили утилізацію живої сили та озброєння ворога - Генштаб

Російські окупанти зазнають в Україні великих втрат, але продовжують атакувати позиції ЗСУ на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках, де за минулу добу відбулось 30 боєзіткнень.

Про це повідомляє пресслужба Генерального штабу ЗСУ.

Читайте також: Окупантів заманили у пастки: Сирський розповів про успіх Сил оборони біля Бахмута

"Сьогодні вночі ворог знову атакував територію України, застосувавши іранські ударні БПЛА типу Shahed. Інформація про наслідки цієї атаки уточнюється. Минулої доби російські окупанти завдали ракетного удару по території одного з інфраструктурних об'єктів Миколаєва. Також, ворог завдав 48 авіаційних ударів і зробив 6 з реактивних систем залпового вогню щодо позицій наших військ та населених пунктів”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що противник зосереджує основні зусилля на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямах, тривають тяжкі бої. Протягом доби сталося 30 бойових зіткнень.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація без істотних змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Визначені підрозділи ЗС Білорусі виконують завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському та Слобожанському напрямах противник зберігає військову присутність. Минулої доби завдав авіаційних ударів у районах Басового, Одноробівка та Ветеринарне Харківської області. На Куп'янському напрямку наші воїни стійко тримають оборону.

На Лиманському напрямку протягом доби противник завдав авіаційних ударів у районах населених пунктів Терни, Званівка, Роздолівка, Білогорівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку, під щільним вогнем артилерії супротивника, наші захисники успішно відбили атаки окупантів у районі населеного пункту Григорівка Донецької області. Ворог завдав авіаційних ударів у районах населених пунктів Дружба та Торецьк.

На Авдіївському напрямку Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ у районі Сєверного Донецької області. Ворог завдав авіаційного удару біля Авдіївки.

На Мар'їнському напрямку, під ворожим вогнем артилерії, українські воїни відбили всі ворожі атаки в районах населених пунктів Мар'їнка та Красногорівка. Противник завдав авіаційного удару біля Красногорівки Донецької області.

На Шахтарському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії у районі Новомихайлівки Донецької області. Завдав авіаційного удару в районі Відрадного.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник зосереджує основні зусилля на запобіганні подальшому просуванню наших військ. Водночас, ЗСУ продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямах, закріплюються на досягнутих рубежах.

Авіація сил оборони за минулу добу завдала 15 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Також наші захисники знищили 3 розвідувальні БПЛА оперативно-тактичного рівня. Підрозділи ракетних військ та артилерії за добу вразили пункт управління, 3 райони зосередження живої сили, склад боєприпасів, 7 артилерійських засобів на вогневих позиціях, станцію радіоелектронної боротьби та один засіб протиповітряної оборони противника”, - зазначили у пресслужбі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що ЗСУ зайняли важливий плацдарм біля Бахмута і звільнення міста стає питанням часу.

Вас також може зацікавити:

ЗСУ досягли нових успіхів на Запоріжжі та Донбасі: карти боїв

ЗСУ просунулися в районі Кліщїївки: у Генштабі розкрили деталі успішної операції біля Бахмута

Окупанти почали застосовувати проти ЗСУ "росу смерті": які симптоми ураження хімзброєю