RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

ЗСУ досягли нових успіхів на Запоріжжі та Донбасі: карти боїв

Сили оборони України розвивають наступ в районі Бахмута, просуваються на Запорізькому напрямку та контратакують росіян на лінії Сватове-Кремінна.

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: Політ ненормальний: чому НАТО тягне з винищувачами F-16

Обстановка в Луганській та Харківській областях

Війська РФ 6 липня продовжували наступальні дії на лінії Сватове-Кремінна та південніше Кремінної. За даними Генштабу ЗСУ, окупанти намагалися просунутися в районі н.п. Новоселівське (15 км на північний захід від Сватового), н.п. Новоєгорівка (15 км на південний захід від Сватового), н.п. Кармазинівка (12 км на південний захід від Сватового) та н.п. Білогорівка (10 км на південь від Кремінної), та у Серебрянському лісництві на південь від Кремінної.

Представник Східного угруповання військ ЗСУ полковник Сергій Череватий зазначив, що російські окупанти активно намагаються прорвати оборонні рубежі наших сил на Куп'янсько-Лиманському фронті, використовуючи штурмові загони "Шторм-З", укомплектовані ув'язненими. Він додав, що у цьому районі з боку противника діють підрозділи БАРС (Бойового армійського резерву країни) та невказаних приватних військових компаній (ПВК).

Своєю чергою, ВСУ провели кілька контратак вздовж лінії Сватове-Кремінна, а також на захід від Кремінної в районі Ямполівки та Торського.

Обстановка в Донецькій області

Підтверджується просування ЗСУ на південний захід від Бахмута. Українські війська взяли під контроль кілька лісових масивів на захід від Кліщіївки та посилюють тиск на позиції військ РФ на південний захід від Бахмута. У Генштабі ЗСУ повідомили, що наші війська продовжили контрнаступальні операції на південь і на північ від Бахмута і зайняли нові позиції. За словами прессекретаря Східного угруповання військ ЗСУ полковника Сергія Череватого, українські війська зберігають ініціативу навколо Бахмута та відтісняють війська РФ на північному та південному флангах.

Сили оборони відбили атаки російських військ на південний захід від Бахмута в районі н.п. Іванівське (5 км на південний захід) та м. Біла Гора (14 км на південний захід), а також на північний захід від Бахмута в районі н. п. Берхівка (1 км на північний захід) та м. Богданівка (5 км на північний захід).

Війська РФ атакували на лінії Дубово-Василівка-Богданівка, та у напрямку Оріхово-Василівка.

Також війська окупантів продовжували наземні атаки вздовж лінії Авдіївка - Донецьк. У Генштабі ЗСУ повідомив, що російські сили провели безуспішні наземні атаки в районі Авдіївки, Первомайського (на північно-західній околиці Донецька), Мар'їнки (на південно-західній околиці Донецька) та Новомихайлівки (на південний захід від Донецька).

Обстановка в Запорізькій та Херсонській областях

Сили оборони України 6 липня продовжили контрнаступні дії у західній частині Запорізької області. Як повідомили у Генштабі, ЗСУ вели наступ на Мелітопольському напрямі (західна частина Запорізької області) та закріплювали контроль над новими позиціями. ЗСУ також вели штурми у напрямку н.п. Роботине (12 км на південь від Оріхова) і просунулися у напрямку н.п. Вербове (18 км на південний схід від Оріхова).

Війська РФ продовжують завдавати ударів по позиціях ЗСУ в районі Антонівського мосту в Херсонській області. Російська авіація завдавала ударів по районах зосередження біля мосту на західній стороні річки Дніпро.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Сполучені Штати можуть ухвалити рішення про постачання касетних боєприпасів в Україну, для допомоги в контрнаступі, який триває дещо повільніше, ніж очікували в США.

Вас також може зацікавити:

ЗСУ зайняли важливий плацдарм, звільнення Бахмута – питання часу: яка ситуація на фронті

Війну можна закінчити за кілька місяців: в Україні назвали, що потрібно ЗСУ для перемоги

По-правильному, росіяни вже повинні тікати: як Бахмут став для окупантів кісткою в горлі