RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

СБУ затримала жительку Миколаєва, яка допомагала готувати удари РФ по "центрах прийняття рішень", фото

У Миколаєві, де раніше СБУ затримали студента, який наводив на місто російські ракети, служба безпеки тепер вийшла на агентку РФ, яка готувала нову повітряну атаку по "центрах прийняття рішень" в області.

Про це повідомляє СБУ у Telegram-каналі.

"Контррозвідники Служби безпеки запобігли новій спробі рашистів отримати координати будівель, куди тимчасово передислокувалися військово-цивільні адміністрації та підрозділи Сил оборони на Миколаївщині", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що основним завданням агентки було встановлення точних координат адмінбудівель місцевих органів виконавчої влади і часових інтервалів максимальної присутності там посадовців. Окрім цього, вона намагалась знайти можливі розташування далекобійної артилерії Збройних Сил України, включаючи реактивні артилерійські системи HIMARS, які були залучені до бойових дій українських військ на південному фронті. Отриману інформацію вона передавала російським спецслужбам через "зв'язкового", який виявився її близьким родичем. Він раніше проходив службу у розформованому спецпідрозділі "Беркут" і зараз перебуває у складі окупаційної поліції РФ на тимчасово окупованому Криму.

Читайте також: "Залягти на дно" у Вінниці: СБУ затримала розвідника окупантів

В СБУ наголосили, що у разі отримання інформації окупантами, вони планували підготовку нової серії повітряних ударів по українських об’єктах у Миколаївській області.

За даними слідства, особою, яка допомагала окупанту, виявилась місцева мешканка, яку російські органи влади активно залучили до співпраці навесні цього року. Під час обшуків у затриманої був вилучений мобільний телефон, на якому знайшли докази листування з представником російських спецслужб. На підставі зібраних доказах, слідчі Служби безпеки України оголосили фігурантці про підозру.

Наразі зловмисниці обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Інформаторці загрожує до 12 років позбавлення волі.

Раніше ми писали, що СБУ "по гарячих слідах" затримала коригувальника ракетного удару РФ по Краматорську.

  • Вас може зацікавити:

Нам визначати, як наступати: в Україні чітко відповіли Заходу на очікування від контрнаступу ЗСУ

Часто покладаємося лише на везіння: захисник Бахмуту розповів про нерівні сили у боротьбі з ворогом

Це були бази НАТО чи військові об’єкти? Росіяни вдарили по базах відпочинку у Коблево, відео