RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

СБУ затримала в Миколаєві студента, який наводив на місто російські ракети. Фото

Служба безпеки України продовжує викривати зрадників батьківщини та колаборантів – нещодавно було затримано інформатора окупантів, який "зливав" позиції Сил оборони у звільненому Лимані, а тепер вдалося затримати ворожого коригувальника, який передавав ворогу інформацію про локацію ЗСУ у Миколаєві.

Про це повідомляє СБУ у Telegram-каналі.

Підозрюваним у вчиненні злочину виявився студент одного з місцевих університетів. За даними правоохоронних органів, у березні поточного року, він був залучений до негласної співпраці російською спецслужбою, де йому запропонували заробляти гроші за допомогою встановлення "міток" на електронній карті міста. За кожну таку позначку зловмисник отримував 2 тис. грн від представників російської сторони. Зв'язок сторони підтримували використовуючи анонімний чат у месенджері.

Читайте також: СБУ затримала російського агента, який «зливав» окупантам інформацію про оборону заводів на Одещині. Фото

Окрім цього, фігурант злочину передавав агресору локації місцевих об’єктів соціальної інфраструктури, у тому числі міських навчальних закладів та лікарень. Ворог же своєю чергою використовував цю інформацію для підготовки масованих повітряних атак на українське місто.

Чоловіка вдалося затримати через його прокремлівські коментарі, які він неодноразово публікував на різних Телеграм-каналах.

Під час обшуку за місцем проживання злочинця виявлено мобільні телефони з доказами незаконних дій. За даними Служби безпеки, йому було оголошено про підозру та призначено запобіжний захід у вигляді тримання під вартою - фігуранту загрожує до 12 років ув'язнення.

Раніше ми писали, що в Одесі затримали ворожого інформатора, який наводив "мопеди" на місто.

  • Вас може зацікавити:

Затримано українського офіцера, який планував вкрасти російський літак: всі деталі шпіонської історії

Працює на Кремль та бреше про Україну: СБУ оголосила підозру "блогеру" Подоляку

В одному з київських монастирів затримали проросійського блогера: фото