RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Росія завдала комбінованих ударів по Україні: всі подробиці про "прильоти" в Одесі та Миколаєві

Російська окупаційна армія продовжує обстріли Одеси та Миколаєва. Так, у ніч проти 20 липня, внаслідок ракетної атаки в Одесі спалахнула пожежа, а в Миколаєві горіли цивільні об'єкти, постраждало 9 осіб, серед яких 5 дітей.

Про це повідомляє низка Telegram-каналів.

Читайте також: Це були бази НАТО чи військові об'єкти? Росіяни вдарили по базах відпочинку в Коблеві

"В результаті російської атаки в центрі Одеси є руйнування, спалахнула пожежа на площі 300 квадратних метрів. Відомо про двох госпіталізованих постраждалих. На місці працюють відповідні служби. Також повідомляється про "приліт" в області", - написав голова Одеської ОВА Сергій Кіпер.

Також росіяни завдали удару по центру Миколаєва сьогодні вночі, 20 липня. Після обстрілу в місті виникла пожежа, є загиблі та поранені.

"Руіяни вдарили по центру міста. Горить гараж та 3-поверховий житловий будинок. Пожежники виїхали", - написав голова Миколаївської ОВА Віталій Кім.

Мер міста Олександр Сенкевич зазначив, що на одній з адрес від вибуху утворилася величезна вирва біля триповерхового житлового будинку.

"Щонайменше 5 житлових багатоповерхових будинків отримали пошкодження (вікна, двері, балкони, стелю). Наразі їх відключили від електропостачання. Триває рятувально-пошукова операція. На місці працюють представники міської ради, пропонуємо людям відселення", - зазначивмер міста.

Сенкевич додав, що за другою адресою пошкоджено близько 15 гаражів. За кілька годин будуть точні цифри. Тут також вибиті вікна у кількох багатоповерхівках.

Пізніше Віталій Кім уточнив, що внаслідок атаки окупантів на Миколаїв постраждали 18 людей, з них 9 госпіталізовано, зокрема 5 дітей. Двох людей вдалося врятувати з-під завалів.

Цю інформацію підтвердив міський голова Олександр Сенкевич.

"Наслідки нічного обстрілу Миколаєва. До лікарень госпіталізовано 9 осіб. Багатьом надали допомогу на місці. Двох мешканців - чоловіка та жінку - врятували з-під завалів. Щодо відселення людей, є дві локації. З жителями працюють представники адміністрації району", - написав Сенкевич.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що напередодні Одеська область зазнала наймасовішої ракетної атаки : росіяни вдарили по регіону ракетами "Онікс", а стратегічна авіація завдала удару ракетами Х-59, Х-22. Одночасно з ракетною атакою росіяни запустили південь і дрони "Shahed-136".

Вас також може зацікавити:

Окупанти застосували нову тактику під час наймасовішої атаки по Одесі: в ОК "Південь" розкрили деталі

Х-22, "Калібри", "Онікси" та "шахеди": у ЗСУ розповіли про результати роботи ППО під час нічної атаки РФ

Шантаж на морі: чого домагається Путін блокадою України