RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

Найпотужніший удар по історичному центру Одеси: нові кадри з місць атаки окупантів

Внаслідок масованого ракетного удару по Одесі найбільше постраждав історичний центр міста. Кількість поранених зросла до 22 осіб. В мережі з'являється все більше кадрів з місць атаки окупантів.

Фотокартки та відео розміщені в місцевих ЗМІ та пабліках.

Читайте також: Четверта ніч під обстрілами: фото наслідків і нові подробиці ударів росіян по Одещині

Повідомляється, що внаслідок атаки зруйновано 6 житлових будинків, зокрема багатоквартирних. Пошкоджені дві пам'ятки, серед них Будинок вчених. Пошкоджень зазнав бульвар Жванецького.

"Ракети проти мирних міст, проти житлових будинків, собору... Жодного виправдання російському злу бути не може. Як і завжди, це зло програє. І за Одесу обовʼязково буде відповідь російським терористам. Вони відчують цю відповідь", - зазначив президент України Володимир Зеленський, коментуючи руйнівну атаку росіян на Одесу.

Крім того, росіяни зруйнували Спасо-Преображенський кафедральний собор (УПЦ МП), де була сильна пожежа: порушено фундамент, знесло частину даху. Постраждали православні святині.


Спасо-Преображенський кафедральний собор – найбільший православний храм Одеси. У 1936 році храм був зруйнований більшовиками. Відновили його лише у 2005 році. Собор має статус Пам’ятника культурної спадщини України. У 2023 році його було внесено до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Цікаво, що у 2010 році храм відвідав патріарх РПЦ Кирил.


Раніше "Апостроф" повідомляв, що росіяни вдарили ракетами по базах відпочинку в Коблево.

Вас може зацікавити:

Окупанти обстріляли китайське консульство в Одесі: у Пекіні виступили із заявою

Нічний ракетний удар по Одесі: з'явилося відео з патрульних бодікамер

В Одесі один загиблий, пошкоджені ліцей та дитсадок: фото та нові подробиці удару