RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Росія вдарила по Одесі: є загиблий і десятки поранених, зруйновано будинки і собор, освячений Гундяєвим, фото

Вночі 23 липня ЗС РФ завдали масованого ракетного удару по Одесі, внаслідок чого є жертви та руйнування цивільної інфраструктури.

"Апостроф" в одному матеріалі зібрав усю актуальну інформацію про нічній обстріл обласного центру.

За даними очільника Одеської ОВА Олега Кіпера, росіяни атакували Одесу ракетами різноманітного базування, а в регіоні активно працювали системи ППО.

О 6:27 топпосадовець проінформував, що внаслідок ракетного удару загинула одна людина, ще 19 громадян поранено.

"Зруйновані 6 житлових, в тому числі багатоквартирних будинків. Пошкоджені дві памʼятки архітектури, храм. Понівечені десятки автівок. В багатьох будівлях вибиті вікна, пошкоджені дахи та фасади", - відзвітував Кіпер.

Читайте також: Скільки років потрібно для повного розмінування України: озвучено неймовірну цифру

На місце прильоту також оперативно прибув мер Одеси Геннадій Труханов. У пресслужбі міськради зазначили, що одна з російських ракет повністю знищила приватний будинок, а з-під завалів рятувальники дістали жінку, яка дивом вижила.

Представник Оперативного командування "Південь" Владислав Назаров повідомив, що під час масованої атаки ЗС РФ використали крилаті ракети "Калібр", надзвукові "Онікс", Х-22, та крилаті і балістичні ракети "Іскандер". Зі слів полковника, частину ракет вдалося знищити, а решта завдали руйнувань цивільній інфраструктурі.

"На одній з центральних площ Одеси влучанням російської ракети понівечено собор української православної церкви (московського патріархату). Постраждали 2 пам’ятки архітектури", - продовжив Назаров і додав, що серед поранених є неповнолітні.

Місцеве видання "Думська", зі свого боку, інформує про 22 постраждалих, четверо з яких - діти. Журналісти також підтверджують інформацію про влучання російської ракети у Преображенський собор УПЦ МП, внаслідок чого будівля частково зруйнована.

Від прильоту російських ракет сильно постраждав Дом вчених в Одесі, який вважається пам'яткою національного значення. Внаслідок обстрілу повилітали майже усі старовинні вітражі, а від вибуху загинув охороник ресторану, який розташований на літній території.

Раніше ми розповідали, що окупанти застосували нову тактику під час наймасовішої атаки по Одесі.

Вас може зацікавити:

Нічний ракетний удар по Одесі: з'явилося відео з патрульних бодікамер

Окупанти обстріляли китайське консульство в Одесі: у Пекіні виступили із заявою

В Одесі один загиблий, пошкоджені ліцей та дитсадок: фото та нові подробиці удару