RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Рейс Вільнюс - Мальдіви: в СБУ розповіли, як нардеп Арістов підробив документи для виїзду, фото

СБУ та ДБР провели обшуки у заступника голови парламентського комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Юрія Арістова, який поїхав відпочивати на Мальдівські острови за підробленими документами.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Читайте також: "Слуга народу" Арістов після скандалу склав повноваження нардепа: фото заяви

"Слідство встановило, що в середині липня депутат знаходився в одному з готелів на Мальдівах. За попередніми даними, для нелегального виїзду за межі України було внесено неправдиві відомості до офіційних документів для виїзду за кордон, зокрема щодо терміну, мети та країни службового відрядження. Підтверджено, що у липні цього року депутат з робочим візитом виїхав на три дні до сусідньої європейської країни. Там він 10 липня дистанційно відкрив лікарняний в одній із приватних медустанов Києва до 19 липня. При цьому, до електронної системи охорони здоров'я було внесено недостовірні відомості, оскільки медичний огляд фактично не здійснювався. Також встановлено, що депутат разом із дружиною та дітьми – до 22 липня знаходився на території Мальдівської Республіки, у готельному комплексі Waldorf Astoria Maldives”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що під час обшуків у депутата знайшли закордонний паспорт із позначкою про виїзд на Мальдіви. Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу (службове підроблення). Також СБУ перевіряє контакти нардепа під час його закордонної поїздки.

"Перевіряється інформація про можливий виїзд інших нардепів та чиновників на закордонний відпочинок під час війни. У разі виявлення таких фактів кожному з них буде надано відповідну правову кваліфікацію, а винні у порушенні чинного законодавства будуть притягнуті до відповідальності", - наголосили у пресслужбі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що СБУ повідомила про підозру нардепу від ОПЗЖ Олександра Пономарьова за те, що він постачав пальне окупантам.

Вас також може зацікавити:

У справі не фігурує: у ДБР відхрестилися від скандального агента ФСБ

Експерт закликав звільнити Шурму, Свириденка та Марченка через ризики для економічного курсу президента

Поширював кремлівську пропаганду: СБУ повідомила про підозру скандальному екснардепу