RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

ДБР почало розслідувати зловживання у роботі ТЦК: перші результати

Понеділок, 23 липня, став чорним для деяких одіозних українців. Але це лише початок – правоохоронці розслідують понад 100 кримінальних проваджень про зловживання у військкоматах.

Про це в ефірі телемарафону розповіла радниця з комунікацій ДБР Тетяна Сап'ян.

Читайте також: Намагався підкупити співробітника СБУ на 1 млн гривень: під Миколаєвом затримали "горе-бізнесмена"

За її словами, з початку повномасштабного вторгнення РФ був період, коли ДБР уникали таких досить чутливих тем щодо кримінальних проваджень, у яких підозрюються або фігурують військовослужбовці, у тому числі військкоми.

"Наразі ж приховувати вже не вдається, тому ми просто констатуємо факти, що наразі ДБР розслідує понад 100 кримінальних проваджень про зловживання у військкоматах", - розповіла Сап'ян.

Спікер також розповіла про те, що 21 особа вже отримала підозру, а 8 обвинувальних актів, у яких фігурують 16 осіб, направили до суду.

Вона додала, що справи стосуються корупційних скандалів, а саме отримання хабарів у великих розмірах за "липові" довідки для уникнення чоловіками призовного віку мобілізації. Зокрема, в країні продають довідки про опікунство чи інвалідність.

Раніше ми розповідали, чим володіє в Іспанії сім'я одеського військкома .

  • Вас також може зацікавити:

Скандальний одеський військком місяць відпочивав в Іспанії: нові подробиці гучної справи

Військкоми – на фронт: що стало останньою краплею для Зеленського

По всій Україні перевіряють роботу військкоматів: куди звертатися у разі порушень прав

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повістки – це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаного на військову службу. Це звичайний процес у воюючій країні. Слід пам'ятати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти тікаєш від війни, то завтра вона може прийти до тебе.