RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Суд арештував "слугу народу" Гунька, якого впіймали на хабарі: названо суму застави

Вищий антикорупційний суд 9 відправив народного депутата від фракції "Слуга народу" Анатолія Гунька, якого викрили на одержанні хабаря під варту з альтернативою внесення 30 мільйонів гривень застави.

Про це повідомляє пресслужба Спеціальної антикорупційної прокуратури.

Читайте також: Мінус депутат: Рада позбавила мандата кума Медведчука

"На виконання рішення суду підозрюваного взято під варту в залі суду. Нагадаємо, прокурор САП наполягав на застосуванні до підозрюваного запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою з альтернативою внесення застави у сумі понад 50 млн грн", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляє "Громадське", суд визначив термін утримання Гунька під вартою до 7 жовтня. Гунько під час судового засідання заявив про політичний тиск, зокрема через його діяльність у парламенті. Також він, мовляв, не знав, що в пакеті, що стоїть під столом, були гроші. Щодо розміру застави у 50 млн грн, про яку просило звинувачення, Гунько стверджував, що у нього "ніколи такого статку не було, неправомірних вигод у таких розмірах ніколи не отримував". Сторона захисту заявила, що звинувачення не довело необхідності утримання депутата під вартою та просило про домашній арешт. А якщо суд дійде іншого висновку, просила врахувати свої аргументи про надмірність застави.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура оголосила підозру народному депутату від фракції "Слуга народу" Анатолію Гуньку. За даними СБУ, депутат обіцяв бізнесмену за гроші забезпечити надання в обробіток державних земельних ділянок Національної академії аграрних наук України. Правоохоронці викрили Гунька "на гарячому" під час отримання першої частини хабаря у розмірі 85 тисяч доларів. Загалом за свої "послуги" Гунько просив 221 тисячу доларів. Йому оголосили підозру за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України (хабарництво). За це йому загрожує до 12 років ув'язнення з конфіскацією майна.

За даними руху "Чесно", у 2015 році він балотувався від партії "Наш край" до Київської обласної ради, але не пройшов. 2016-го його називали фігурантом однієї із земельних афер на території Броварів. У 2019 році Гунько балотувався по 209 округу від "Батьківщини". Тоді він посів третє місце, набравши 25%. Печерський райсуд Києва визнав Гунька винним у порушенні закону через написання депутатського звернення у власних інтересах.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Служба безпеки України прийшла з обшуками до колишнього депутата від забороненої в Україні партії "ОПЗЖ" Володимира Макеєнка у справі про відмивання понад пів мільярда гривень.

Вас також може зацікавити:

Син депутата перевірив цілу схему, щоб сховатися за кордоном: як це було

Мріяв про кар'єру туристичного менеджера: що відомо про сина-втікача нардепки, фото

Син екснардепа, який запропонував не випускати українців за кордон, катається світом: фото