RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Син депутатки провернув цілу схему, щоб сховатися за кордоном: як це було

У той час як на фронт намагалися відправити інваліда дитинства, через що той помер, син депутатки від "Слуги народу" Олени Копанчук під час дії воєнного стану виїхав за кордон під приводом супроводу свого батька-інваліда. Проте батько в Україну повернувся, а син – ні.

Про це повідомляє незалежний антикорупційний центр NGL.media.

Так, 22-річний Дмитро перетнув українсько-польський кордон у Смольниці й з того часу в Україну не повертався. Його батько Володимир Копанчук, який має другу групу інвалідності, приїхав на батьківщину один 7 лютого на тому самому автомобілі.

Цю інформацію підтвердив ексдепутат Хмельницької облради Володимир Федорчук, який разом із Копанчуком-старшим перетинав польсько-український кордон.

"Однак сам Дмитро Копанчук так і не повернувся. Це прямо суперечить законодавчій вимозі повернутися до країни не пізніше супроводжуваної особи з інвалідністю", - сказано в повідомленні.

Читайте також: Смерть мобілізованого з інвалідністю на Одещині: нові подробиці про 29-річного хлопця

Прохання журналістів прокоментувати те, що відбувається, мати ймовірного ухилянта проігнорувала, а батько дав коротку відповідь: "А чого я вам повинен підказувати, як зв'язатися з моїм сином. Він дорослий хлопець, чого ви мені дзвоните?" - сказав він.

Секретарка Рудківської міськради Світлана Вінницька уточнила, що востаннє депутата Дмитра Копанчука бачили на роботі 15 грудня минулого року. Після цього у міськраді він не з'являвся.

"Останнім часом я не маю з ним зв'язку. Як він поїхав, чому - [знати це] не входить до моїх посадових обов'язків. Той номер [Дмитрія Копанчука], який у мене є - він на нього мені не відповідає. І я з ним зв'язатися не можу. За неявку у нас немає можливості якось його покарати. Так партія може його відкликати", - сказала жінка.

Зазначимо, що раніше Дмитро Копанчук уже кілька разів залишав територію країни під час воєнного стану. Принаймні двічі (24-25 липня та 1-18 серпня) він їхав за кордон як водій-волонтер через систему "Шлях", куди його внесла Хмельницька обласна військова адміністрація.

Раніше ми писали, що з 1 серпня строковики за бажанням можуть бути переведені в категорію мобілізованих.

  • Вас також може зацікавити:

Загальна мобілізація: кого з медиків не можуть призвати до армії

Як захистити свої права, якщо силою затягують у ТЦК: рекомендації юриста

Відстрочку буде отримати легше: що потрібно знати про нові правила мобілізації