RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

"Гроші мені підкинули": з'явилися кадри спецоперації з затримання нардепа за хабар

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура за сприяння Служби безпеки викрили на одержанні неправомірної вигоди чинного народного депутата та двох його спільників за "продаж" земель Національної академії аграрних наук.

Про це повідомляє пресслужба НАБУ.

Читайте також: Скандал з кумом Медведчука: одіозний нардеп склав повноваження

Слід зазначити, що правоохоронці не розкривають ім'я народного депутата. Проте українські ЗМІ стверджують, що йдеться про Анатолія Гунька. Він переміг на довиборах до Верховної Ради від партії "Слуга Народу". У НАБУ розповіли, що фігуранти отримали першу частину коштів на суму 85 тисяч доларів США від приватного підприємця за передачу в оренду державних земель. Наразі тривають першочергові слідчі дії. Деталі справи правоохоронці обіцяють оприлюднити згодом.

Журналістка Тетяна Ніколаєнко зазначила , що Гунько очолював у Верховній Раді комісію з розслідування фактів корупції на державних підприємствах, в установах та організаціях Національної академії аграрних наук.

"І скористався цим, щоб із двома спільниками отримати "винагороду", щоб вирішити питання про передачу в оренду підприємцю державних земель. Новина - бальзам на серці багатьох броварчан, які знали Гунька як передавача земельних хабарів від Поліщука", - пише журналістка.

Згідно з даними руху "Чесно", у 2015 році він балотувався від партії "Наш край" до Київської обласної ради, але не пройшов. 2016-го його називали фігурантом однієї із земельних афер на території Броварів. 2019 року Гунько балотувався по 209 округу від "Батьківщини". Тоді він посів третє місце, набравши 25%. Печерський райсуд Києва визнав Гунька винним у порушенні закону через написання депутатського звернення у власних інтересах.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що місце "Слуги народу" Юрія Арістова, який втратив мандат після скандалу з відпочинком на Мальдівах, займе Наталія Локтіонова.

Вас також може зацікавити:

Пляжний опозиціонер: як колишній "слуга" Дубінський дійшов до конфлікту із Зеленським

Депутата Ради зловили на шахрайстві: фото та відео

Син депутата провернув цілу схему, щоб сховатися за кордоном: як це було