RU  UA

Кількість жертв в Запоріжжі зросла: нові подробиці удару

У результаті обстрілу житлового кварталу в Запоріжжі російськими окупантами, загинуло троє людей, ще 9 отримали поранення, без вікон залишилося близько 400 квартир, частково зруйновано 14 багатоповерхівок.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів депутат Запорізької обласної ради Аскад Ашурбеков.

Читайте також: Росія вдарила по житловому кварталу Запоріжжя: фото, відео та останні дані про загиблих

"Вчорашній день для Запоріжжя став трагічним. Надвечір ворожа ракета потрапила до спального району, двоє людей загинули, ще семеро отримали поранення, троє з них у важливому стані. Людей, хто цього потребував, перевезли до пунктів притулку, де вони можуть заночувати, перечекати, доки відновлюватимуться їхні будинки чи їхні квартири”, - розповів Ашурбеков.

За словами депутата, потерпілих уже реєструють на отримання фінансової допомоги як від міської влади, так і від міжнародних організацій.

"Я хочу наголосити, що досить велика кількість квартир зруйнована так чи інакше. Це було непряме влучання в будинок, проте близько 400 квартир сьогодні без вікон, постраждали, частково зруйновано 14 багатоповерхівок", - наголосив Ашурбеков.

Варто додати, що в ДСНС уточнили, що кількість загиблих внаслідок російського ракетного удару по Запоріжжю 9 серпня зросла до 3 людей. Двоє людей - жінка, яка сиділа на лавці біля церкви, а також чоловіка, який проходив повз чоловіка, опинилися в епіцентрі вибуху, вони загинули на місці. Ще одна жінка, 21 рік, померла у лікарні від несумісних із життям травм. Також внаслідок ракетного удару травмовано 9 осіб, серед яких дитина.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що росіяни перекидають підрозділи військ з Херсона на Запоріжжя.

Вас також може зацікавити:

На Запоріжжя вже +63: військовий показав, у яку спеку доводиться воювати, відео

Мінус ще одна "пташка": під Запоріжжям із ПЗРК збитий вертоліт Ка-52

Удари по мостах в Криму: в ISW оцінили значення для контрнаступу ЗСУ