RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Удари по мостах в Криму: в ISW оцінили значення для контрнаступу ЗСУ

Удари ЗСУ по мостах на тимчасово окупованій території Криму та Херсонщини є "частиною української кампанії з перекриття" для створення вирішальних контрнаступальних операцій.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: Руки стають довшими: коли Україна "закриє" Чорне море

На думку аналітиків, завдання ударів по двох ключових автомобільних мостах уздовж критично важливих російських наземних ліній зв'язку, що з'єднують окупований Крим і окуповану Херсонську область, змусило російські війська перенаправити дорожній рух з коротших східних маршрутів на довші західні шляхи.

Незважаючи на те, що російські джерела стверджують, що українські сили використовували крилаті ракети Storm Shadow для нанесення обох ударів, ISW поки що не бачив підтвердження того, що російські сили перехопили ці крилаті ракети.

Аналітики зазначають, що удари Сил оборони по мостах на критично важливих російських напрямках є частиною української кампанії з перекриття, спрямованої на створення умов для майбутніх вирішальних контрнаступальних операцій.

У звіті також зазначають, що українські війська продовжували контрнаступальні операції щонайменше на двох ділянках фронту 6 серпня.

Окрім того, як зазначається у звіті, у ніч з 5 на 6 серпня російські війська провели одну з найбільших за останні місяці серій ракетних і безпілотних ударів по Україні. З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну 24 лютого 2022 року українська протиповітряна оборона знищила 3500 повітряних цілей.

Речник Кремля Дмитро Пєсков дав нечітку і суперечливу відповідь на запитання журналіста New York Times, який запитав, чи прагне Росія завоювати більше української території за межами чотирьох частково окупованих областей, які Росія незаконно анексувала у вересні 2022 року.

Російські війська проводили наступальні операції на лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна, під Бахмутом, на лінії Авдіївка-Донецьк, у прикордонній зоні Запорізької та Донецької областей, а також на заході Запорізької області 6 серпня і на окремих напрямках досягли просування вперед.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" розповідав про те, чи потопить Україна грізний Чорноморський флот Російської Федерації.

Вас також може зацікавити:

Чонгарський міст прийняв естафету: окупанти поскаржилися на "бавовну" та прильоти

Ракетні удари по Україні з Білорусі: у ГУР пояснили цинічну мету окупантів

Окупанти вдарили по Україні "Калібрамі" та "Кинжалами": Зеленський озвучив деталі атаки