RU  UA

Росіяни б’ються, як в’єтнамці в 70-х роках: військовий розповів про ситуацію біля Бахмуту

Російські окупанти на Бахмутському напрямку використовують відому тактику 70-х років, яка була популярна під час Вʼєтнамської війни.

Про це ефірі Апостроф TV військовослужбовець ЗСУ Данило Яковлєв.

Читайте також: Окупантам залишиться один вихід: закріплення на лівому березі Херсонщини розв'яже руки ЗСУ

За його словами, на цьому напрямку дуже ефективно показує себе третя ОШБ, яка складається в більшості з ветеранів. У них нереально великий досвід у бойових діях ще з 2014 року. Хлопці професійно беруть посадку за посадкою. Навіть американські військові - морські котики, піхотинці - не розуміють, як так можна атакувати. Для них така війна вперше.

Тоді як окупанти, вкопуються в землю, і як в американських фільмах про Вʼєтнамську війну, де вʼєтнамці вилазять де-інде із землі - починають атакувати.

"Ситуація така ж сама – тільки з російськими військовими. Вони вкопуються, як кроти. Вони це дуже професійно роблять. Вони роблять в посадці біля сотні різних дірок, де сидить по 2-3 людини, і просто як вʼєтнамці в 70-х роках вилазять з них і починають атакувати з різних напрямків. Тому дуже складно штурмувати посадки, коли ти нічого не бачиш у метрі перед собою, а десь там ще ховається ворог і готовий тебе атакувати", - пояснив військовий.

Також він прокоментував ситуацію на Запорізькому напрямку. Там все інакше через безкраї поля, що також дає свої ускладнення. Вони полягають у тому, що дистанція між посадками дуже велика. Також заважають міни та штучні загородження, тому доїхати з однієї посадки до іншої настільки важко, що іноді нереально.

"Міни лежать у 2-3 ряди. На деяких напрямках росіяни це роблять дуже ефективно. Іноді є можливість бачити з дронів ці міни, коли вони за день нагріваються, ти під вечір на тепловізорному дроні їх бачиш. Є поля, які просто мінами всіяні. Таке враження, що вони їх там самі роблять десь у посадці. В Бахмуті ситуація інша – там багато різних посадок, і вони між собою поєднані. На Запорізькому напрямку – там поля, луги, більше висот і низин", - додав Данило Яковлєв.

Більше читайте у матеріалі "Апострофа": "Бермудський трикутник" для росіян: за три дні зникає більше батальйону окупантів - військовий ЗСУ

  • Вас також може зацікавити:

Росіяни перекидають підрозділи військ із Херсона на Запоріжжя: звіт ISW та свіжі карти боїв

Окупанти приховують реальні втрати і таємно вивозять поранених: ранкове зведення Генштабу

Отримуєш більше - йди вперед: між "мобиками" та контрактниками РФ виникли суперечки