RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Урожайне - наше! В Міноборони підтвердили успіх Сил оборони на півдні

Контрнаступ українських військ триває - у селищі Урожайному, що на Донеччині знову майорить синьо-жовтий прапор. Це важливий населений пункт на лівому фланзі наступального угрупування, яке прямує на Завітне бажання та Старомлинівку, а далі — на Токмак.

Про це повідомила заступник Міністра оборони України Ганна Маляр у Telegram-каналі.

"Урожайне звільнили. Наші оборонці закріплюються на рубежах. Наступальні дії тривають", - йдеться у повідомленні.

Село Урожайне Донецької області — одне з вузлів опору другої лінії оборони російської армії на півдні Донбасу. За словами керівника безпекових програм Центру глобалістики "Стратегія ХХІ" Павла Лакійчука, неможливо було просуватися далі у цьому напрямку, не звільнивши цей населений пункт.

Читайте також: ЗСУ масово роздають квитки на Кобзона: оновлені втрати РФ від Генштабу

Він наголосив, що проривати оборонні позиції росіян далі буде нелегко, оскільки і друга, і третя лінія оборони досить потужні. Проте просування та успіх є.

Про те, що російські війська втратили контроль над селищем Урожайне на заході Донецької області (Великоновосілківська селищна громада Волноваського району), 13 серпня пише військовий оглядач Костянтин Машовець, і це станом на неділю зафіксовано на мапі DeepState.

14 серпня з’явились обережні офіційні дані від ЗСУ. Під час включення з Military Media Center заступниця Міністра оборони України Ганна Маляр, розповіла, що українські війська ведуть наступ на Мелітопольському та Бердянському напрямках.

"Цього тижня тривали бої в населеному пункті Урожайне, там є певні успіхи", — сказала вона, наголосивши, що ЗСУ також мають певні успіхи південніше та південно-східніше Старомайорського, закріплюються на певних ділянках.

Раніше ми писали, що сили оборони просунулися на двох напрямках фронту.

  • Вас може зацікавити:

Атакує "Морський малюк": CNN показало відео удару українського дрона по Кримському мосту

ЗСУ отримали успіх на Запоріжжі, окупанти знімали кіно про свої уявні перемоги: ранкове зведення Генштабу

Росія запустила кілька хвиль "шахедів" по півдню України: подробиці