RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

На Запоріжжя прибуло 1,5 тисячі "бойових бурятів": зведення Генштабу ЗСУ

Російські окупанти перекинули 1500 бурятів до селища Осипенка Запорізької області, які знущаються з місцевих жителів і використовують їх як живий щит, розквартирувавшись у цивільних будинках та на території місцевої лікарні.

Про це повідомляє пресслужба Генерального штабу ЗСУ.

Читайте також: В окопах "каша" з живих і помираючих: російський полковник поскаржився на величезні втрати від касетних боєприпасів

"Протягом минулої доби ворог завдав 2 ракетних та 62 авіаційних ударів, здійснив 89 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. В результаті успішної бойової роботи силами та засобами Повітряних Сил знищено 2 крилаті ракети "Калібр" та 4 ударних БпЛА Shahed-136/131. Протягом доби відбулось понад 40 бойових зіткнень", - йдеться у повідомленні.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація без істотних змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник завдав авіаційного удару в районі Удів Харківської області.

На Куп'янському напрямку противник завдав авіаційних ударів у районах Кислівки та Піщаного Харківської області.

На Лиманському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районах Новоєгорівки та Білогорівки Луганської області. Завдав авіаційних ударів у районах Шийківки, Чернещини, Червоного Става Харківської області, Твердохлібового, Макіївки, Ямполя Луганської області та Спірного, Веселого Донецької області.

На Бахмутському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районах Оріхово-Василівки, Іванівського та Кліщіївки Донецької області.

На Авдіївському напрямку противник вів невдалі наступальні дії в районі Первомайського.

На Мар'їнському напрямку сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ у районі Мар'їнки. Противник завдав авіаційного удару в районі Красногорівки Донецької області.

На Шахтарському напрямку наші захисники успішно відбили атаки російських військ у районі Вугледару. Противник завдав авіаційних ударів у районах Вугледару, Времівки, Благодатного, Старомайорського, Урожайного.

На Запорізькому напрямку противник завдав авіаційних ударів у районах Малої Токмачки, Роботиного та Новоданилівки.

Херсонщині від артилерійських обстрілів противника постраждали Хрещенівка, Ольгівка, Микільське, Херсон, Дніпровське, Кізомис.

"Водночас, Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби", - зазначили у прес-службі.

Зазначається, що російські окупанти цинічно продовжують порушувати норми міжнародного гуманітарного права та розміщувати у цивільних будинках своїх військовослужбовців, використовуючи громадянське населення як живий щит. Так, у населеному пункті Осипенка Запорізької області відмічено прибуття 1500 військовослужбовців російських окупаційних військ бурятської національності, незаконно розквартированих у цивільних будинках із місцевими жителями та на території місцевої лікарні.

"Авіація сил оборони завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу та 1 - по зенітно-ракетному комплексу противника. Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 1 зенітно-ракетний комплекс та 3 артилерійських засоби на вогневих позиціях противника", - зазначили у пресслужбі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Росії хакери зламали сайт білгородського перевізника "Єдина транспортна компанія" та розмістили там повідомлення про втрати росіян у війні.

Вас також може зацікавити:

Сотні тисяч загиблих та поранених: NYT назвало масштаби українських та російських втрат у війні

Успіхів не мають, але зазнають великих втрат: голова Сєвєродонецької РДА про невдалі штурми окупантів

ЗСУ відправили до пекла чергового топ-командира армії РФ