RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Окупанти з Бурятії знущаються з мешканців Токмака: зведення Генштабу

Сили оборони України продовжують наступ на Мелітопольському напрямі, де російські окупаційні війська продовжують активно займатися мародерством та знущатися з мирного населення.

Про це повідомляє пресслужба Генерального штабу ЗСУ.

Читайте також: Можемо опинитись в скрутному становищі: екскомандувач ДШВ про наслідки захоплення Куп'янська

"Протягом доби ворог завдав 2 ракетних та понад 30 авіаційних ударів, здійснив 35 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Протягом доби сталося понад 20 бойових зіткнень", - йдеться у повідомленні.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація без істотних змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 20 населених пунктів.

На Куп'янському напрямку артилерійських та мінометних обстрілів противника зазнали населені пункти Дворічна, Синьківка, Кислівка, Берестове Харківської області.

На Лиманському напрямку ворог завдав авіаційних ударів у районах Твердохлібового, Білогорівки та Серебрянського лісництва Луганської області.

На Бахмутському напрямі супротивник вів безуспішні наступальні дії в районі Кліщіївки. Завдав авіаційного удару в районі Веселого.

На Авдіївському напрямку артилерійських обстрілів зазнали населені пункти Олександропіль, Степове, Авдіївка, Північне, Першотравневе, Невельське.

На Мар'їнському напрямку сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ у районі Мар'їнки та Новомихайлівки Донецької області.

На Шахтарському напрямку ворог завдав авіаційного удару в районі Старомайорського Донецької області.

На Запорізькому напрямку противник завдав авіаційних ударів у районах Малої Токмачки та Роботиного.

На Херсонському напрямку противник завдав авіаційних ударів у районах Дач та Зимівника.

"Водночас Сили оборони України продовжують проведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що російські окупаційні війська продовжують активно займатися мародерством і знущанням з мирного населення. Так, до населеного пункту Токмак Запорізької області прибув підрозділ з Бурятії. Військовослужбовці цього підрозділу систематично перевіряють місцевих мешканців на наявність документів на право проживання у власних будинках. У разі виявлення відсутності документів на реєстрацію права проживання, відбирають усе майно та житло під виглядом "конфіскації" та фізично знущаються з місцевих жителів.

"Авіація сил оборони протягом доби завдала 6 ударів по районах зосередження особового складу противника. Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 4 пункти управління, 1 район зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та 3 артилерійських засоби на вогневих позиціях противника", - зазначили у пресслужбі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що у росіян паніка після ударів ЗСУ на півдні.

Вас також може зацікавити:

Сили оборони ведуть наступ на двох напрямках, за добу – 25 бойових зіткнень: ранкове зведення Генштабу

Мінус 5 одиниць техніки за шість годин бою: ЗСУ показали кадри "роботи" дронів під Бахмутом

Південь - вперед, Схід - стояти: як ЗСУ вибивають окупантів