RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Офіційно: Сили оборони прорвали першу лінію оборони росіян

Кілька тижнів кропіткої роботи з розмінування призвели до того, що ЗСУ прорвали першу лінію оборони ЗС РФ в Запорізькій області.

Цю інформацію в інтерв'ю виданню The Guardian підтвердив командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія", бригадний генерал Олександр Тарнавський.

За його словами, наразі Сили оборони очікують швидшого прориву на слабшій другій лінії ЗС РФ. Тарнавський зазначив, що ЗСУ займаються знищенням російських підрозділів, які прикривають відступ окупаційних військ за другу лінію оборони.

Читайте також: Росія атакувала південь України "шахедами": що відомо на ранок

Бригадний генерал пояснив, що впродовж кількох тижнів стрімке просування ЗСУ стримували щільні мінні поля, тому в нічний час саперам доводилося в ручному режимі розчищати шлях для подальших успіхів штурмових підрозділів. Після того, як Сили оборони прорвали першу лінію оборони, росіянам доводиться посилювати свої позиції, перекидуючи на цей напрямок формування з лівобережної частини Херсонщини та Лиманського сектору.

"Ворог підтягує резерви не лише з України, а й з Росії. Але рано чи пізно в росіян закінчаться всі найкращі солдати. Це дасть нам поштовх для ширшого та швидшого наступу. У нас все попереду... Коли ми почали контрнаступ... то витратили більше часу, ніж очікували, на розмінування територій. На жаль, складною була для нас евакуація поранених. Це також ускладнювало просування. На мою думку, росіяни вважали, що українці не прорвуться через цю лінію оборони. Вони готувалися понад рік. Вони зробили все, щоб ця ділянка була добре підготовлена", - продовжив Тарнавський у спілкуванні з журналістами.

Друга лінія оборони, за словами бригадного генерала, суттєво відрізняється від першої, тому ЗСУ можуть активніше використовувати бронетехніку на цій ділянці фронту. Окремо Тарнавський попередив, що Сили оборони готують несподівані наступальні операції, щоб виснажити російські війська.

Раніше ми розповідали, що у ЗС РФ проблеми на південь від Бахмута.

Вас може зацікавити:

Без жодного пострілу: ССО ефектно взяли в полон 19 росіян на Луганщині, відео

Потрохи евакуюються з Токмака: майор НГУ про страх окупантів перед ЗСУ і про ціну наступу на Півдні

Розбиті танки, попереду "зуби дракона": захисник України показав "дорогу смерті", відео