RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Росіяни підпалюють мінні поля, щоб зупинити ЗСУ: звіт ISW і свіжі карти боїв

ЗСУ продовжують контрнаступ в Запорізькій області, а росіяни змушені підпалювати власні мінні поля, аби призупинити просування українських бійців.

Про це йдеться в новому огляді Інституту вивчення війни ISW від 2 вересня.

За словами аналітиків, ситуація на фронті залишається складною, незважаючи на просування ЗСУ. Це пов'язано з тим, що росіяни встановили додаткові бетонні укріплення та щільні мінні поля.

Читайте також: Окупанти вдарили по Вугледару: загинуло подружжя, є поранені, фото

Аналітики звертають увагу на те, що риторика окупантів змінилася. Російські військкори визнали, що ЗСУ встановили контроль над Роботиним, а ЗС РФ довелося відступити з околиць населеного пункту.

"Український Генеральний штаб повідомив, що українські війська проводять наступальні операції на Мелітопольському напрямку. Російські військкори, які нещодавно стверджували, що російські війська утримують позиції в південній частині Роботиного, заявили, що російські війська відійшли з південної околиці населеного пункту на невизначені позиції далі на південь", - йдеться в огляді ISW.

Аби зупинити просування ЗСУ на Запоріжжі, як зазначають аналітики, росіяни підпалюють власні мінні поля, використовуючи легкозаймисті речовини. Окупанти також скидають гранати з безпілотників, намагаючись перешкодити українцям у розмінуванні.

Окремо експерти цитують командира розвідувального центру Сил оборони Естонії полковника Марго Гросберга, який визнав ефективність українських артилерійських підрозділів. Він запевняє, що ЗСУ відтіснили загарбників від лінії фронту, не даючи їм можливості підтримувати сухопутні підрозділи ЗС РФ.

"Це спостереження не є універсальним по всій лінії фронту, оскільки українські підрозділи регулярно повідомляють про те, що потрапляють під потужний російський артилерійський вогонь, який коригується російськими безпілотними літальними апаратами", - додали аналітики у своєму огляді.

Раніше ми розповідали, що у окупантів проблеми на південь від Бахмута.

Вас може зацікавити:

Без жодного пострілу: ССО ефектно взяли в полон 19 росіян на Луганщині, відео

Потрохи евакуюються з Токмака: майор НГУ про страх окупантів перед ЗСУ і про ціну наступу на Півдні

Розбиті танки, попереду "зуби дракона": захисник України показав "дорогу смерті", відео