RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Допомога ЗСУ прийшла, звідки не чекали: російський "Алігатор" впав в Азовському морі

Черговий гелікоптер Ка-52 окупантів зазнав катастрофи в акваторії Азовського моря. Пілоти, за попередніми даними, вижили.

Про це повідомляє один із російських Telegram-каналів.

Читайте також: Відновити швидко не вдасться: авіаексперт оцінив масштаби втрат серед російських пілотів

"Гвинтокрил впав вранці 1 вересня в акваторії Азовського моря, приблизно за 1,5 кілометра від берегової лінії. За попередньою версією, причиною падіння стали складні метеоумови - в районі був сильний туман", - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що на борту Ка-52 знаходилися два члени екіпажу. Їх евакуювали під час рятувальної операції.

Додамо, Ка-52 "Алігатор" (за класифікацією НАТО - Hokum B) - російський бойовий гелікоптер, для розвідки, цілевказівки та координації дій групи бойових вертольотів. Є командирською машиною армійської авіації, здатної вражати броньовану та неброньовану техніку, живу силу та повітряні цілі на полі бою. Вертоліт озброєний рухомою гарматною установкою з гарматою 2А42 калібру 30 мм та боєкомплектом 460 снарядів, ПТКР "Вихор" з лазерною системою наведення, блоками НУРС калібру 80 мм, авіабомбами, гарматними контейнерами та іншою зброєю загальною масою. Крім того, Ка-52 може додатково брати на борт керовані ракети класу "повітря-повітря" ближнього бою Р-73 та "Ігла-В", а також некеровані ракети "повітря - земля". Ка-52 обладнаний радарною системою "Арбалет" та оснащений броньованою капсулою для екіпажу.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що українським військовослужбовцям вдалося ліквідувати черговий російський ударний гелікоптер Ка-52 "Алігатор" у Роботиного на Запоріжжі.

Вас також може зацікавити:

Ще мінус 16 млн доларів з бюджету Росії: ЗСУ підбили чергову "пташку" окупантів

У Воронезькій області збитий вертоліт "Алігатор": фото та відео

ЗСУ йдуть на рекорд: в Україні знищили ще один ворожий Алігатор