RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Атака на Севастополь: Україна вперше в історії застосувала крилаті ракети для ударів по підводному човну

Пошкодження російського підводного човна "Ростов-на-Дону", під час атаки на Севастопольську бухту, є унікальною операцією, оскільки Україна не має комплексу засобів для прямої протидії субмаринам окупантів.

Про це пише Defense Express.

Читайте також: Базовий завод для флоту РФ: які наслідки матиме "бавовна" у Севастополі

На нинішньому етапі пошкодження підводного човна для ЗСУ є надскладною ціллю, протидія якій потребує комплексу, що складається з протичовнових кораблів, літаків, гелікоптерів та підводних мін.

"Немає ні сучасних кораблів, які можуть здійснювати патрулювання акваторії з метою пошуку та знищення субмарин, ні протичовнових літаків, як P-8 Poseidon або хоча б P-3 Orion, ні, звичайно, підводної компоненти флоту. І навіть якщо мова не йшла, що РФ використовує свої підводні човни мало не в режимі запуску крилатих ракет з рейду Севастополя, шукати та знищувати їх у Чорному морі ВМС України просто нічим”, - йдеться у матеріалі.

В такій ситуації, єдиною можливістю для України уразити підводний човен, це знищити його у надводному положенні. Єдиним вікном можливостей є ураження в бухті, що й вдалося здійснити українським ракетам. Зокрема, ураження "Ростова-на-Дону" стала першим в історії застосуванням крилатих ракет проти підводного човна. Швидше за все, для удару були застосовані крилаті ракети типу Storm Shadow, з бойовою частиною 450 кг, яка складається з двох окремих частин - кумулятивного заряду та скалково-фугасної бойової частини.

аким чином, при ураженні підводного човна або будь-якого іншого корабля вибух відбувається всередині корпусу. А це вже означає критичні ушкодження. У разі масштабної пожежі, яка охопила обидва кораблі, йдеться про критичні наслідки, тому що кораблі просто вигоряють зсередини, а через високу температуру плавляться перебірки", - додали у виданні.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в мережі супутникового зв'язку Starlink був зафіксований збій якраз під час атаки судноремонтним заводом в окупованому Севастополі.

Вас також може зацікавити:

Пошкоджено носій "Калібрів": з'явилися перші супутникові фото ударів по Севастополю

У Криму потужна "бавовна", окупанти підняли в небо авіацію: відео

У Севастополі знову було "гаряче": фото та відео сильної пожежі