RU  UA

У росіян з'явилось багато дронів: що зараз відбувається в районі Бахмута

Сили оборони України на Бахмутському напрямку досягають успіхів, але росіяни переймають тактику застосування БПЛА, яку використовують ЗСУ, та збільшують кількість дронів. Тому зараз на фронті пріоритетною метою є розрахунки управління безпілотниками.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військовослужбовець ЗСУ Юрій Федоренко.

Читайте також: Замість здатися - кинув гранату: як бійці 3 ОШБр полонили окупантів, відео

"В районі Бахмута, вдалося вразити 5 гармат. Нашій артилерії та нічним дронам вдається знищувати резерви ворога і підтримувати піхотні підрозділи. Сили оборони мають помітні успіхи. Ворог перекидає поповнення з інших частин, щоб стримати наступ. Але це йому не вдається", - сказав Федоренко.

Він розповів, що кожен населений пункт є важливим, оскільки це дає можливість перерізати логістику ворога. Просування йде повільно. Однак слід розуміти, що ворог застосовує величезну кількість сил і засобів, а також дуже щільне мінування, зокрема дистанційне. Командування ворога віддало наказ за будь-яку ціну утримувати позиції і контратакувати, щоб відбити втрачені. Однак Сили оборони мають суттєві здобутки.

"Ворог переймає тактику застосування дронів, яку використовують ЗСУ. У нього з’явилася велика кількість донів. Проте ЗСУ також не стоїть на місці і застосовує різні способи боротьби з дронами, як вогневе враження, так і радіоелектронні засоби. Пріоритетною ціллю, як для нас, так і для ворога, є розрахунки керування БПЛА. За ними полюють обидві сторони", - наголосив Федоренко.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що росіяни влаштували засідку на іноземних волонтерів, які прямували на Бахмутський напрямок.

Вас також може зацікавити:

Контрнаступ ЗСУ набрав динаміку: де найгарячіші точки на фронті і які сили зібрала Росія

ЗСУ просунулися під Кліщіївкою: оновлені карти боїв

Росіяни вдарили по своїх же морпіхах в Роботиному: документи та відео з полоненим