RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

ЗСУ просунулись на Запоріжжі і в районі Бахмута: карти боїв

Сили оборони України провели низку наступальних операцій на Бахмутському та Мелітопольському напрямках. Українські воїни зайняли нові позиції поблизу Отрадівки, Андріївки та Курдюмівки, а також на південний захід від Вербового.

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: У Путіна не вистачає резервів, елітних десантників кидають на м'ясо - військовий оглядач Давид Шарп

Обстановка в Луганській та Харківській областях

Російські війська продовжували наступальні операції вздовж лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна, але не досягли успіхів. Окупанти атакували у напрямку Петропавлівки та Синьківки. У свою чергу, українські сили відновили раніше втрачені позиції в Новоселівському.

Обстановка на Донбасі

Українські війська провели наступальну операцію поблизу Бахмута і досягли успіху поблизу Одрадівки, Андріївки та Курдюмівки. Генштаб ЗСУ повідомив, що українські війська продовжували штурмові дії на південь від Бахмута. Позиції поблизу Андріївки та Кліщіївки дозволяють українським силам підвести артилерію ближче до траси T0513 (Бахмут-Горлівка).

Окупанти вели наступальні дії під Бахмутом, але не просунулися. У Генштабі України повідомили, що війська РФ здійснили безуспішні атаки поблизу Зайцевого, на північний схід від Григорівки та на північний схід та схід від Андріївки. Також росіяни вели безуспішні наступальні дії на Авдіївському напрямку поблизу Мар'їнки та Красногорівки.

Обстановка на південному фронті

Росіяни безуспішно атакували поблизу Микільського (4 км на південний схід від Вугледару) на заході Донецької області. Українські війська провели наступальні дії на заході Запорізької області. Українські сили просунулися на південний захід та захід від Вербового. Українські сили просунулися на один кілометр між Новопокровкою та Вербовим та контролюють трасу N08 (Роди-Воскресенка). Генштаб України повідомив, що російські війська безуспішно атакували поблизу Роботиного.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що росіяни влаштували засідку на іноземних волонтерів, які прямували на Бахмутський напрямок.

Вас також може зацікавити:

Як втомилися корабель "Мінськ" та субмарина "Ростов-на-Дону": відео та нові деталі операції в Криму

Контрнаступ ЗСУ набрав динаміку: де найгарячіші точки на фронті і які сили зібрала Росія

"Плавающий аналоговнет": що відомо про підбитий російський корабель "Самум"