RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

У Харкові люди з автоматами напали на блокпост поліції: відео і всі деталі

На блокпості на в'їзді до Харкова 20 озброєних автоматами людей напали на поліцейських. Слідчі розпочали кримінальне провадження через погрози правоохоронцям.

Відповідне відео було оприлюднено в Telegram.

Читайте також: Чекає приходу Росії: волонтерка розповіла про поліцейського на блокпосту в Дніпрі

Інцидент стався 29 вересня. Два десятка озброєних людей поклали обличчям донизу поліцейських, які чергували на блокпості, а також в них забрали зброю та вказали прикривати тил, а не нібито шукати ворогів серед своїх.

"Ми тренуємося щодня, щоб ви тут спокійно стояли, щоб ви перевіряли, щоб ніяка ДРГ сюди не зайшла. Ви повинні нам допомагати, а не шукати серед нас ворогів, почули? Ми тренуємось, бо завтра ми йдемо на бойове завдання, і мої хлопці повинні вміти захищати вас. Щоб такої х***і більше не було і передайте іншим постам", – сказав один з озброєних людей на відео.

Обережно! Відео містить нецензурну лексику, 18+!

Що каже поліція Харківщини

Поліція розпочала кримінальне провадження за ч. 1 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) КК України.

"29 вересня близько 15:00 до одного з блокпостів на виїзді з Харкова під'їхали чотири позашляховика. З них вийшли чоловіки у військовій формі, погрожували вогнепальною зброєю усьому зведеному загону, до складу якого входять поліцейські, прикордонники, нацгвардійці, представник військової служби правопорядку. Вони вимагали припинити перевірки та огляди їх транспортних засобів під час проїзду через блокпости. Після короткої суперечки вони поїхали з місця інциденту", - повідомила пресслужба поліції Харківської області.

Також правоохоронці нагадали, що поліція виконує свої функціональні обов'язки на блокпостах за українським законодавством в умовах воєнного часу, аби запобігти потрапляння до області незаконної зброї, наркотичних та вибухонебезпечних речовин.

"Сили оборони виборюють незалежність нашої держави у важких боях. Задача поліції - допомогти нашим воїнам відстояти нашу країну, забезпечити повагу до законодавства України. У нас не повинно бути недоторканих. Закликаємо усіх без винятку з повагою ставитися до законів України", - наголосили у повідомленні.

Що ще відомо

За версією озброєних чоловіків, які виявилися представниками підрозділу "Кракен", їхні дії спровокували поліцейські на блокпосту, які впродовж усієї лінії встановлення пропускних пунктів нібито ставилися упереджено саме до машин цього підрозділу.

За словами бійців, Військова служба правопорядку (ВСП) і копи отримали наказ від свого начальства зупиняти конкретно машини "Кракена".

"Чому вони отримали таку вказівку - відомо тільки їм самим. Зупиняли та тримали машини, доки не отримували підтвердження від свого штабу, що можна пропускати", - пояснили бійці "Кракену".

Вони також зауважили, що чоловіків, які згодом напали на поліцейських, тримали по пів години на блокпостах, "поки штаби розберуться між собою", тобто це все разом займало кілька годин. Їм це набридло, тому вже на третьому блокпосту вони зателефонували побратимам, які перебували в Харкові, "а потім сталося те, що всі бачили на відео".

Раніше ми розповідали, чи можуть поліцейські вимагати документи у водіїв на блокпосту.

  • Вас може зацікавити:

Жодних бойових завдань, тренувань і грошей: як "воюють" в ЗСУ обмежено придатні і що каже командування

Морили голодом і катували, щоб пройшов ВЛК: ДБР затримало працівників ТЦК зі Львівщини, фото і відео

Судді Тандиру, що збив найцгвардійця в Києві, повідомили про підозру: "відкосити" не вийшло