RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

5 травня

4 травня

Всі новини

"В одній з хат буде п'ять гробів відразу": відео розповідей мешканців Грози про загиблих родичів і сусідів

Мешканці села Гроза Куп'янського району в Харківській області, де внаслідок російського обстрілу 5 жовтня загинули 52 місцевих жителя, розповіли про жертв російського теракту. За їхніми словами, є хата, в якій будуть ховати одразу п'ятьох членів сім'ї.

Про це повідомили жителі Грози у коментарі "Радіо Свободі".

Читайте також: Серед жертв - молоде подружжя: фото і прізвища загиблих в селі Гроза

"Є хата в нас, ось через двір, п'ять трун одразу. Буде дідусь, бабуся, їхня дочка, син, невістка. Всі будуть там. І свати... Нема нікого. Є родина Пантелєєвих. Загинули мама і тато, бабуся й дідусь. І четверо дітей", - розповіла мешканка села Оля.

"Загинула моя рідна сестричка, Анна наша. Загинуло у нас п'ятеро двоюрідних сестер і братів. Всі, хто ходили вшанувати нашого сусіда Андрія", - поділилася інша жителька.

Військовий Андрій Козир загинув у Попасній у березні 2022 року. Поминки за ним організував його син Денис у селі Гроза 5 жовтня 2023 року, коли російська ракета влучила у людей, що зібралися попрощатися з воїном.

"Ми були в окупації, тож його захоронили на Дніпропетровщині. А це перепоховання було. Приїхала дружина з дочкою з Польщі, син. [Інший] син також військовий - Дениска, теж, на жаль, загинув", - зазначила Оля.

За словами її односельчанки Валентини, на поминки зібралися того дня дуже багато родичів та друзів загиблого військового.

"І саме в цю хвилину, коли вони зайшли, одразу ракету кинули. Вони не встигли, певно, і за столи сісти", - додала вона.

Ще один місцевий житель зазначив, що у нього внаслідок ракетного удару загинув батько, а матір не змогли розпізнати. Він сподівається, що вона у лікарні.

"Всі там, всі. І подружка, що в мене на роботі працювала, в неї загинула дочка, синочок, і онучок, і чоловік. Всі загинули, вся сім'я", - розповіла Валентина.

Як написав на своєму каналі у Telegram голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов 6 жовтня, кількість жертв ворожої атаки зросла до 52 мешканців Грози - одна людина померла у лікарні через отримані травми.

За його даними, у лікарнях наразі перебувають шість постраждалих.

"Вони мають складні поранення, медики роблять усе необхідне, щоб їм допомогти", - зазначив Синєгубов.

Нагадаємо, раніше у МВС показали кадри перших хвилин після обстрілу села Гроза.

  • Вас може зацікавити:

Телефони загиблих розривались від дзвінків: нові жахливі кадри з села Гроза

Загинула вся родина військового, якого ховали: нові деталі трагедії в Грозі

"Наполовину знищили наше село": свідки розповіли про удар по Грозі, відео