RU  UA

Росіяни планують новий наступ: чи вистачить сил у ворога і де чекати "жесту доброї волі"

Російські окупаційні війська мають ряд планів. Зокрема, вони хочуть вийти на межі Луганської області й, як максимум, - вийти на берег річки Оскіл з захопленням Лиману і Борової та розпочати наступ на Харків.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів Олександр Коваленко військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив".

За його словами, наразі жодних результатів по цьому плану не досягнуто, а сили, зосереджені на цьому напрямку, нездатні наступати – вони можуть лише тримати оборону.

"Зараз розпочинається нова розвідка бою. Людський ресурс у них є. З технікою - гірше. У них багато тільки танків. Але погода їм не сприяє. Для наступу потрібна велика кількість легкої броньованої техніки. Проте дефіцит такої техніки складає 80%. Артилерії їм потрібно стільки, щоб створювати вогневий вал. Проте наразі такої кількості боєприпасів і гармат в них немає", - пояснив оглядач.

Читайте також: Росіяни повторно мінують очищені ділянки на Запоріжжі: звіт ISW і карти боїв

Він наголосив, що наразі на фронті знаходяться переважно підрозділи "Шторм" і "БАРС", які не є професійними і досить погано підготовлені. Вони використовують снаряд "Тєльнік", частково схожий на касетний боєприпас. Він підривається у повітрі та використовується проти піхоти.

Експерт також прокоментував ситуацію щодо звільнення Вербового.

"Росіяни, щоб його утримати використовують великі сили та зазнають величезних втрат. Вони намагаються максимально наситити місцевість людськими ресурсами. Це схоже на сценарій лівобережної Херсонщини, де вони повинні були втікати ще у вересні, але затягли справу аж до листопада", - резюмував він.

Раніше ми публікували ранкове зведення Генштабу ЗСУ.

  • Вас може зацікавити:

ЗСУ роблять росіян "хорошими": Генштаб оновив втрати РФ у війні

Повне закінчення війни ще не скоро, але є хороші новини: новий прогноз для України

Колаборанти вже гризуться між собою: що відбувається на окупованому Запоріжжі в очікуванні ЗСУ