RU  UA

Колаборанти вже гризуться між собою: що відбувається на окупованому Запоріжжі в очікуванні ЗСУ

На тимчасово окупованому Запоріжжі колаборанти нервують в очікуванні ЗСУ – вони конфліктують між собою, ніяк не готуються опалювального сезону та все більше мародерять.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів Аскад Ашурбеков депутат Запорізької облради.

За його словами, наразі уся військова активність зосереджена неподалік від лінії фронту. При цьому на території до 10 км від лінії фронту залишається близько 10-15% від населення, яке перебувало там до війни. На більш віддалених територіях людей значно більше.

Депутат Запорізької облради розповів, що з Токмака почали евакуюватися родини керівників спецслужб, а окупаційні органи влади тимчасово припинили роботу. Проте концентрація військ в цілому на Запорізькому напрямку не зменшується і росіяни намагаються перекидати туди залишки різних підрозділів.

Читайте також: Росіяни повторно мінують очищені ділянки на Запоріжжі: звіт ISW і карти боїв

"Ситуація в окупованих громадах поблизу лінії фронту критична. Окупанти практично не займаються підготовкою до опалювального сезону. Навіть в відносно тилових громадах (Токмаку, Мелітополі, Бердянську) ситуація критична. Є інформація, що освітянам не виплачують зарплату. Почалися конфлікти між колаборантами. Ми сподіваємося, що при наближенні ЗСУ вони почнуть стріляти один в одного. І такі випадки вже були, наприклад, у Михайлівці", - наголосив Ашурбеков.

Окрім цього на окупованих територіях посилилося мародерство, що свідчить про усвідомлення окупантами того, що вони не втримають надовго цю територію. Раніше вони пропагували, буцім-то "мир" на окупованих територіях. Зараз же – демонструють абсолютно протилежне. Передусім, грабують тих, хто має якийсь врожай, також відбирають транспорт.

Депутат Запорізької облради додав, що з прифронтових населених пунктів вдалося вивезти 59 дітей. При цьому з початку війни в Запорізькій області було вбито 89 дітей.

Раніше ми публікували ранкове зведення Генштабу ЗСУ.

  • Вас може зацікавити:

ЗСУ роблять росіян "хорошими": Генштаб оновив втрати РФ у війні

В хід ідуть і "зеки", і авіація: які задачі поставили росіянам на Бахмутському напрямку

"М'ясних штурмів" і "босих сонечок" у нас нема: боєць ЗСУ відреагував на істерику в мережі