RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

"Тупо мирних накрили": в мережу виклали листування зрадників, що навели "Іскандер" на своїх односельчан

У мережі з'явилося листування зрадників із села Гроза, які перейшли на бік окупанта та згодом навели ракету "Іскандер" на односельців - вони буцім-то не знали, що у закладі буде лише мирне населення.

Про це повідомляє Харківська обласна прокуратура у Telegram-каналі.

Судячи з листування, операцією керував старший брат Володимир Мамон. Молодший, Дмитро, у листуванні з жінкою, можливо, місцевою жителькою, сам начебто шокований тим, що сталося. Серед загиблих він впізнав своїх знайомих односельців, зокрема і дівчину, що працювала у закладі. За його словами, в одній сім'ї сиротами залишилися троє малолітніх дітей, оскільки їх батьків, бабусь та дідусів вбила російська ракета.

Також колаборанти у листуванні жалкують за знищеним кафе "Супутник", адже "там вся молодість пройшла".

Попри все, чоловік попросив жінку нікому не казати, що "це зробив Вовка".

Наостанок, один зі співрозмовників написав молодшому брату Дмитру: "Який би там прапор не висів, у селі вам робити більше нічого".

Читайте також: Телефони загиблих розривались від дзвінків: нові жахливі кадри з села Гроза

Нагадаємо, прокуратура та СБУ встановили двох рідних братів, які навели російську ракету по кафе у селі Гроза. Так, 30-річний Володимир Мамон та його молодший брат 23-річний Дмитро Мамон під час окупації регіону перейшли на бік окупанта, а напередодні його звільнення - з сім'ями виїхали до Росії. Вони продовжували спілкуватися із деякими місцевими мешканцями та під виглядом дружніх розмові випитувати дислокацію ЗСУ та про масові заходи на території регіону. За вказівками російських окупантів вони дистанційно розпочали формувати власну мережу інформаторів на підконтрольній Україні території.

5 жовтня близько 13:25 російські військові завдали ракетний удар по с. Гроза Куп’янського району. Зафіксовано влучання ракети "Іскандер-М" у місцеве кафе, де проходив поминальний обід військового ЗСУ. 53 мирних мешканці загинуло, ще 6 отримали поранення.

Раніше ми публікували кадри перших хвилин після обстрілу села Гроза.

  • Вас може зацікавити:

В Грозі четвертий день ховали загиблих - сиротами залишилось 6 дітей: фото і відео

Загинула вся родина військового, якого ховали: нові деталі трагедії в Грозі

"Наполовину знищили наше село": свідки розповіли про удар по Грозі, відео